به گزارش اکوایران فلز سرخ در معاملات آتی کامکس آمریکا در اواسط ساعات معاملاتی روز پنج‌شنبه هشتم فوریه تا 3.73 دلار به ازای هر پوند عقب نشست که این رقم کمترین بهای فروش آن در بازه 60 روز اخیر یعنی پس از ششم دسامبر 2023 بود. این عقبگرد قیمتی در حالی در این بازار رقم خورد که بسیاری از تحلیلگران به صعود مس در این زمان با حمایت سیگنال‌های چینی امیدوار بودند.

تقویت دلار به زیان معامله‌گران مس

بازده مس در معاملات آتی کامکس آمریکا در بازه هفتگی منتهی به روز هشتم فوریه منفی 3 درصد و در بازه ماهانه منفی 0.4 درصد شد. این در حالی بود که این فلز در شرایط کنونی 8.5 درصد ارزان‌تر از زمان مشابه در سال گذشته معامله می‌شود.

شاخص دلار آمریکا ظرف روزهای اخیر و در پی انتشار داده‌های قوی از بازار کار در ایالات متحده آمریکا و اظهارات تندروانه رئیس فدرال رزرو تقویت شد و این موضوع سیگنال منفی موثری برای بازارهای کالایی به همراه داشت.

تقویت دلار آمریکا در وهله ابتدایی از تمایل به خرید در بازارهای کالایی از سوی متقاضیان سرمایه‌ای می‌کاهد؛ در عین حال رشد شاخص دلار آمریکا باعث گرانی کامودیتی‌ها برای متقاضیان دارنده سایر ارزها شده و همین موضوع نیز با اثرگذاری منفی بر تقاضا، سیگنالی منفی برای بازار به همراه دارد.

انتشار داده‌های مثبت از وضعیت بازار کار آمریکا دست فدرال‌رزرو را برای تعویق زمان آغاز کاهش نرخ بهره باز می‌گذارد و از این منظر در شرایطی که به رشد شاخص دلار می‌انجامد، سیگنالی منفی برای بازارهای مالی و کالایی دنیا به همراه دارد.

چین معامله‌گران مس را ناامید کرد

سیاست‌گذاران چینی برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد ظرف ماه‌های اخیر به سراغ تسهیل شرایط مالی رفته‌اند؛ آخرین تصمیم آن‌ها به کاهش نرخ سپرده الزامی بانک‌ها برای اعطای تسهیلات مربوط می‌شود. با این وجود داده‌های اقتصادی از عدم بازگشت مناسب اقتصاد چین به مسیر رشد حکایت دارد و این موضوع سیگنال منفی موثری برای بازارها به همراه داشته است.

داده‌های رسمی از شاخص مدیران خرید بخش تولید چین از آن حکایت دارد که این شاخص در ماه ژانویه برای چهارمین ماه متوالی در فاز انقباضی قرار داشت؛ این داده نشان داد که صنعتگران چینی به بهبود تقاضا در بازتر داخلی امیدی ندارند و این موضوع سیگنالی منفی برای بازارها به همراه داشت.

نشانه‌های تثبیت یوآن

اگرچه فلز سرخ در مسیر کاهشی نوسان دارد؛ اما برخی تحلیلگران بر این باورند که ارزش یوآندر حال تثبیت شدن است و این موضوع می‌تواند به رشد تقاضا برای کامودیتی‌ها از سوی چین به عنوان بزرگترین بازار مصرف منجر شده و از رشد قیمت‌ها در میان مدت حمایت کند.

 مقامات چینی عزمی جدی برای تقویت اقتصاد و عبور از رکود دارند و این رویه نیز می‌تواند به یکباره ورق را در رینگ‌های کالایی تغییر دهد.

اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا در بانک ساکسو، معتقد است: یوآن نشانه‌هایی از تثبیت را به دنبال رشدهای بزرگ بازار سهام در چین نشان داده است؛ کن به شکل جدی برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد در تلاش است و این موضوع باعث تقویت ارزش یوآن شده است.

در این شرایط نزدیک شدن به تعطیلات سال نوی چینی می‌تواند به تقاضای کوتاه مدت برای مس آسیب زده و به افت نرخ آن منجر شود.