به گزارش اکوایران تورم ماهانه در مهر ماه امسال 3 درصد برآورد شده که نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است. این برای دومین ماه متوالی است که تورم ماهانه روندی صعودی به خود گرفته، به عبارت دیگر در مرداد ماه تورم ماهانه 2 درصد به ثبت رسید و سپس به در شهریور به 2.2 درصد رسید و اکنون نیز 3 درصد را لمس کرده است. همچنین تورم نقطه به نقطه نیز در مهر ماه 48.6 درصد بوده، به بیان ساده تر خانوار ایرانی برای تهیه یک سبد مشخصی از کالا و خدمات در مهر ماه امسال نسبت به تهیه همین سبد در مهر سال گذشته، یک و نیم برابر بیشتر هزینه کرده اند.

تورم ماهانه در مناطق شهری کشور در مهر ماه 3.2 درصد به ثبت رسیده که نسبت به شهریور ماه یک درصد افزایش داشته است. تورم ماهانه در مناطق روستایی کشور  نیز در ماه گذشته 2 درصد برآورد شده که حتی نسبت به تورم ماهانه شهریور روستایی هم کمی کاهش داشته است. در شهریور ماه تورم در کل کشور و همچنین مناطق شهری و روستایی کشور، 2.2 درصد به ثبت رسید و تفاوتی در تورم میان شهر و روستا وجود نداشت. اما همانگونه که گفته شد در مهر تورم شهر ها 1.2 درصد بالاتر از تورم روستا ها بوده است.

به طور متوسط روستاییان نسبت به شهرنشینان درآمد کمتری دارند و هرچه درآمد افراد پایین تر باشد سهم اقلام خوراکی در سبد مصرفی آنان بیشتر بوده و افراد مجبورند نسبت بیشتری از درآمد خود را صرف مواد غذایی کنند. پس هر زمان که تورم بیشتر از سمت اقلام خوراکی باشد، افرا کم درامد تر فشار تورمی بیشتری را حس خواهند کرد. در مهر ماه تورم اقلام خوراکی 2.2 درصد و تورم اقلام غیر خوراکی و خدمات 3.5 درصد به ثبت رسیده، با توجه به اینکه کالاهای غیر خوراکی و خدمات سهم بیشتری در سبد مصرفی شهرنشینان دارد، باعث شده تا در مرداد ماه تورم در مناطق شهری کشور بالاتر به ثبت برسد.

Untitled-2