به گزارش اکوایران، از ابتدای سال جاری تولیدکنندگان شیرخشک در انتظار دریافت ارز برای شیرخشک هستند. موضوعی که حتی صدای عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت(صمت) را هم در آورد. او ماه گذشته در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواهان پرداخت ارز تولیدکنندگان شیرخشک شد تا تولیدکنندگان شیرخشک به حیات خود ادامه دهند.

پیش از نامه‌نگاری وزیر صمت، رئیس انجمن شیرخشک ایران به «اکوایران» گفته بود که وزارت بهداشت حاضر به تخصیص ارز (مواد اولیه) به همه تولیدکنندگان شیرخشک  نیست و اعلام کرده بود به دلیل عدم تامین ارز مورد نیاز شیرخشک از سوی دولت یک کارخانه شیرخشک خوابید و کارخانه دوم در شرف خوابیدن است. 

نکته قابل تامل این بود که وزارت بهداشت برای واردات شیرخشک به صورت کامل ارز داده بود. یعنی از سویی به واردکنندگان مواد اولیه شیرخشک ارز نمی‌داد و می‌گفت ارز ندارم؛ ولی از طرف دیگر به واردکنندگان خود شیرخشک ارز می‌داد. 

برای همین هم ماه قبل 4 میلیون تن شیرخشک وارد کشور شد. بعد از این اتفاقات بانک مرکزی اعلام کرد، ما فقط به گروه‌های ارز می‌دهیم که وزارت بهداشت اعلام می‌کند. 

حال با این وجود علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت سیزدهم در جدیدترین اظهاراتش مدعی شده است که تحریم‌های آمریکا مانع ورود مواد اولیه شیرخشک است. 

او افزود: آمریکایی ها مدعی آن هستند که غذا و دارو جزء کالاهای تحریمی محسوب نمی‌شوند.

به گفته بهادری جهرمی، بانک‌های کشورهای اروپایی به بهانه تحریم‌های ایالات متحده باعث جلوگیری از تخصیص ارز برای مواد اولیه تولید شیرخشک شدند.

سخنگوی دولت رئیسی افزود: برای جایگزینی این خلل دولت به طور موقت مجوز واردات شیر خشک تا سقف 4 میلیون قوطی را صادر کرد که 200 هزار قوطی تا به الان وارد شده است.

به گفته او ، در حال حاضر اولین محموله‌ شیرخشک به تعداد ۲۰۰ هزار قوطی در گمرک و در حال نمونه‌برداری و انجام آزمایش‌های کیفی است و  پس از تایید کیفی نهایتا تا دو هفته آینده ۴ میلیون قوطی شیرخشک وارداتی برای تامین نیاز نوزادان در داروخانه‌ها توزیع می‌شود.

ارز واردات به جیب چه کسانی رفت؟

وزارت بهداشت، متهم ردیف اول تعطیلی کارخانه‌های شیرخشک؟