به گزارش اکوایران؛ علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم‌کاران کشور در نامه‌ای سرگشاده به رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس با اشاره به نقش بخش کشاورزی در امنیت غذایی، اشتغال، قطع وابستگی و حفظ استقلال کشور؛ نوشت: افزایش هزینه‌های تولید، نهاده‌ها، ماشین آلات، قطعات حمل و نقل دستمزدها و سایر موارد مرتبط با کشاورزی تحت تأثیر نرخ ارز پیوسته در حال افزایش بوده و هست. چون کشاورزان به جز اندک کود یارانه‌ای که تکاپو نیاز آنها را نمی‌کند؛ باقی کود مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه کنند. تمام نیازهای خود را با ارز آزاد تهیه می‌کنند و در نرخ گذاری محصولات لحاظ نمی‌شود. به همین دلیل کشاورزان زحمتکش و تلاشگر که با نرخ سود بالای بانکی و هزینه‌های گزاف تولید می‌کنند.

 گندمکاران در ادامه تاکید کردند: نرخ تضمینی گندم در ابتدای فصل زراعی مطابق قانون خرید تضمینی 19 هزار و 500تومان تعیین شده بود. اما متأسفانه بعد از گذشت چند ماه به رغم افزایش نرخ نهاده‌ها به ویژه کود و سم و تورم،  نرخ خرید تضمینی گندم به 17 هزار و 500 تومان تقلیل یافت.

در بخشی از این نامه بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اظهارات و نامه‌نگاری‌های عسگری و غیرقانونی خواندن نرخ 17 هزار و 500 تومانی از سوی او، نوشت: انتظار گندم‌کاران بر این است که رئیس کمیسیون کشاورزی  مجلس به موضوع اصلاح قیمت ورود پیدا کند و با اصلاح نرخ گندم که مورد تأیید دو عضو ناظر در شورای قیمت گذاری بوده؛ بارقه‌ای امید در دل گندم‌کاران به وجود آورد.

گندمکاران در ادامه درخواست کردند: برای جلوگیری از ورود دلالان و واسطه‌ها و خروج گندم از چرخه خرید تضمینی ترتیبی اتخاذ شود که مطالبات گندم‌کاران در موعد مقرر پرداخت شود. چون از ابتدای فصل برداشت (۷ فروردین 1402)  تاکنون نزدیک یک ماه بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم تحویل سیلوهای دولتی شده؛ هنوز ریالی بابت بهای گندم پرداخت نشده است که این موضوع موجبات نگرانی را در جامعه گندم‌کاران به وجود آورده و پای دلالان واسطه‌ها را به بازار گندم باز کرده است. 

نامه بنیاد ملی گندمکاران