به گزارش اکوایران شاخص بهای فلزات بورس لندن پس از ثبت بازده 9.5 درصدی برای ماه ژانویه 2023، ظرف روزهای ابتدایی فوریه کاهشی شد و در بازه هفتگی منتهی به روز جمعه سوم فوریه 1.4 درصد از ارزش خود را از دست داد و تا 4 هزار و 293 واحد عقب نشست. در حالی که اختلال در عرضه فلزات و احتمال بازگشت سریع اقتصاد چین به مسیر رشد زمینه صعود بهای فلزات ظرف هفته‌های ابتدایی سال جاری را فراهم کرده بود، اما بروز نشانه‌هایی مبنی بر وجود چالش‌های متعدد در مسیر بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد، این روند افزایشی را معکوس کرد.

 آخرین نظرسنجی رویترز نشان می‌دهد که فلزات اساسی در ماه ژانویه فراتر از پتانسیل بازار رشد کرده‌اند و تحلیلگران معتقدند بهبود رشد اقتصادی چین ظرف 3 ماه ابتدایی سال 2023، انتظار صعودی فلزات را برآورده نمی‌کند. پیش‌بینی اغلب موسسات بین‌المللی از میانگین نرخ فلزات در سال جاری میلادی، کمتر از میانگین نرخ فروش آن‌ها در سال 2022 و حتی کمتر از نرخ‌های فعلی فلزات است. مجموع این برآوردها زمینه افت نرخ فلزات در هفته ابتدایی فوریه را فراهم کرد به نحوی که در این بازه زمانی قلع 8 درصد، فلز روی 5.5 درصد، سرب 4.5 درصد، مس 3.7 درصد و آلومینیوم 1.8 درصد و نیکل 0.8 درصد در معاملات آتی کامکس آمریکا ارزان شدند.

رکوردشکنی آمریکایی‌ها در اشتغالزایی

درحالی که داده‌های اقتصادی چین فعلا محرک بهای فلزات اساسی نیستند، تصویب رشد 25 واحدی نرخ بهره از سوی فدرال رزرو برای ماه فوریه به سود کامودیتی‌ها تمام شد. در عین حال جروم پاول در سخنرانی خود در روز اول فوریه از کاهش مستمر تورم در آمریکا ابراز خرسندی کرد که این صحبت نیز به مذاق فعالان بازارهای مالی و کالایی دنیا خوش آمد و سرمایه‌گذاران به پایان پیش از موعد رشد نرخ بهره در سال جاری میلادی امیدوار شدند. این امیدواری زمینه رشد بهای کامودیتی‌ها برای روز پنج‌شنبه و حتی ساعات ابتدایی روز جمعه دوم و سوم فوریه را فراهم کرد

 اما این رشد نرخ پایان کار نبود، در ادامه داده‌های اشتغال آمریکا بهتر از پیش‌بینی‌ها اعلام شد، به نحوی که مطابق داده‌های وزارت کار این کشور برای ماه ژانویه 517 هزار شغل جدید در بزرگترین اقتصاد جهانی ایجاد شده است، این در حالی است که نظرسنجی رویترز پیش‌بینی می‌کرد در این ماه تنها 185 هزار شغال جدید ایجاد شود، در ماه دسامبر نیز برابر 223 هزار شغل در آمریکا ایجاد شده بود. بازار داغ اشتغال در آمریکا، احتمال بروز رکود اقتصادی در این کشور را کاهش می‌دهد و فدرال رزرو را برای افزایش سیاست انقباضی به منظور مهار تورم سخت‌گیرتر می‌کند. بنابراین بهبود داده‌های اشتغال آمریکا اگرچه داده‌ای مثبت بود، اما با ایجاد واهمه نسبت به موضع فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره زمینه عقبگرد بهای کامودیتی‌ها را مهیا کرد.

سیگنال منفی چین برای فلز سرخ

بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد در سال جاری به حمایت از فلز سرخ منجر می‌شود، با این وجود کاهش صادرات چین متاثر از بازگشت کندتر سایر اقتصادهای جهانی به مسیر رشد، سرعت‌گیر جدی رشد بهای این فلز خواهد بود. صندوق بین‌المللی پول در آخرین گزارش خود، رویکردی خوشبینانه نسبت به اقتصاد چین در سال جاری میلادی داشت و خبر از رشد 5.2 درصدی اقتصاد چین داد، این نهاد در گزارش پیشین خود، رشد اقتصادی چین برای سال 2023 را برابر 4.4 درصد پیش‌بینی کرده بود. اگرچه امیدورای به بازگشت اقتصاد چین به مسیر رشد محرک بهای کامودیتی‌ها است، اما ساکسو بانک، انتظار دارد بهبود تقاضا برای کامودیتی‌ها در این کشور از سه ماهه دوم سال آغاز شود و بنابراین فلزات اساسی واکنشی زودهنگام به بهبود رشد اقتصادی چین داشته‌اند.