به گزارش اکوایران، سامانه مدیریت یکپارچه سفته و برات الکترونیکی بر اساس بند (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسعه کشور و سایر قوانین و مقررات موضوعه ایجاد شد.

از قابلیت‌های برات می‌توان به توسعه زیرساخت سفته و برات الکترونیکی، گردش اعتبار به جای وجه نقد، اعتبارسنجی اهلیت و توان بنگاه‌ها، مبارزه با پولشویی، ارتقای شفافیت مبادلات بانکی و امکان تامین مالی بنگاه‌ها اشاره کرد.

صبح امروز(شنبه- 8 اردیبهشت) با حضور سید احسان خاندوزی آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) برگزار شد.

در مجموع می‌توان گفت، ضرورت تامین مالی بنگاه‌های فعال شبکه زنجیره تامین مالی، رفع موانع موجود در مدیریت جریان نقدینگی و سرمایه در گردش در زنجیره تامین مالی و لزوم نوآوری و تعریف ابزارهای جدید و مطمئن برای بهره گیری در زنجیره تامین مالی از دیگر کارکردهای کلیدی برات الکترونیکی است.

همچنین توسعه زیرساخت سفته و برات الکترونیکی وزارت امور اقتصادی و دارایی ـ خزانه داری کل کشور و طراحی و پیاده سازی برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین مالی پیاده سازی از کارکردهای این ابزار است.

صدور برخط برات الکترونیکی

از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این زمینه می‌توان به طراحی تمام فرآیندهای برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین از مرحله صدور، قبول ظهرنویسی، انتقال، تسویه کامل، تدریجی و تنزیل اشاره کرد.

گفتنی است برات الکترونیکی ویژه زنجیره تامین به صورت کاملا الکترونیکی و برخط و با امضای دیجیتال تمام ذی‌نفعان صادر می‌شود.

به گفته مهران محرمیان، معاون بانک مرکزی، در راستای برنامه کنترل تورم از طریق کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها مدیریت خلق نقدینگی در دستور کار قرار گرفته است.

محرمیان گفت: یک نگرانی در این مسیر موضوع تامین مالی تولید است. پروژه برات الکترونیکی در زمان سیاست‌های انقباضی پول به عنوان یک ابزار بسیار کارا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

بنا به گزارش تسنیم، وی افزود: شبکه بانکی برای پیاده‌سازی این پروژه آمادگی کامل دارند، اداره تامین مالی زنجیره تولید و حوزه فناوری های نوین موارد فنی و جزییات را به خوبی پیش برده‌اند.

آنطور که معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرده، وزارت ارتباطات در سامانه تعامل پذیری، شرکت خدمات انفورماتیک و.... نیز در نهایی‌سازی این پروژه مشارکت داشته‌اند.