به گزارش اکوایران؛ در سفر رئیس جمهوری و وزرای کابینه دولت سیزدهم به پکن توافقات بسیاری در بخش کشاورزی میان ایران و چین صورت گرفت که از مهمترین آنها به صادرات محصولات لبنی و سیب مربوط می شود. پیش از چین، ژاپن نام ایران را در فهرست واردات مجاز محصولات لبنی به این کشور قرار داده بود و با این شرایط کارخانه‌های تولیدکننده لبنی برای انجام صادرات به رقابت با یکدیگر پرداخته‌اند. اما با وجود صدور این جوازها این نگرانی در میان مصرف‌کنندگان داخلی به وجود آمده که شاهد رشد بیش از پیش قیمت محصولات لبنی در بازار باشیم.

در جریان امضای این اسناد همکاری مشترک، ساداتی نژاد وزیر جهادکشاورزی از امضای چند سند همکاری در حوزه کشاورزی با چین خبر داد و اعلام کرد که تاکنون سه سند در بخش کشاورزی امضا شده که دو سند آن در خصوص صادرات محصولات لبنی ایران به چین و یک سند نیز مربوط به صادرات سیب بود.

وی همچنین به صادرات مرکبات، عسل و آبزیان در دولت سیزدهم نیز اشاره کرد و گفت که با توافق‌های صورت گرفته و مجوزهای صادر شده، پای محصولات کشاورزی ایرانی به بازار بزرگ چین باز شده است.

بنابر گفته وزیرجهادکشاورزی مذاکراتی در بحث مکانیزاسیون و زنجیره ارزش نیز در چند ماه اخیر انجام شده‌ است. همچنین در صنایع تبدیلی و فرآوری، تحقیقات، پژوهش و فناوری آماده سرمایه‌گذاری چین در کشورمان هستیم.

ساداتی‌نژاد همچنین تصریح کرد که علاقه‌مندی از سوی کشور چین در حوزه شیلات و میگو وجود دارد و در این راستا برنامه‌ریزی منظمی بین دو کشور انجام شده است.

وی به دستاوردهایی که در خصوص کاشت برنج با آب شور و بحث‌های مربوط به بذر و تحقیقات در کشور چین انجام یافته است اشاره کرد و گفت که امیدواریم ارتباط بین ایران و چین در این خصوص افزایش یابد. همچنین می‌توانیم در حوزه بذر، مکانیزاسیون، فناوری و زنجیره ارزش و گیاهان دارویی بین دو کشور همکاری‌ها را افزایش دهیم تا بخشی از نیاز دو کشور برطرف شود.