پروژه تقاطع غیرهمسطح دسترسی جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) افتتاح و ناوگان ماشین‌آلات عمرانی جدید تهران رونمایی شد.افتتاح تقاطع غیرهمسطح دسترسی جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) موجب کاهش بار ترافیکی معابر مجاور و حذف پیمایش اضافی زائران و مجاورین حرم مطهر خواهد شد.

پروژه دسترسی جنوبی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) با مبلغ ۱۲۱ میلیارد تومان ساخته شده است و نکته قابل توجه این است که طراحی این پروژه براساس الگوی اسلامی و جلوه‌های متمایز بصری صورت گرفته است.کاهش ۷.۵ کیلومتری پیمایش اضافی برای دسترسی از بزرگراه شهید آوینی به عنوان کمربندی جنوبی شهرری به حرم مطهر، از آثار بهره‌برداری این پروژه است.

درحاشیه این مراسم ،مهدی چمران با حضور در جمع خبرنگاران در مورد سرانجام قرارداد واردات اتوبوس و واگن‌های مترو از چین توسط شهرداری تهران و ایرادات وزارت کشور در این خصوص، اظهار کرد: رایزنی در این خصوص ادامه دارد؛ اما هنوز به نتیجه کامل نرسیده است.

وی با بیان اینکه بایستی یک نهاد در کشور به عنوان کارفرما موضوعات را تأیید کند که کسی جز شرکت مترو نیست و باید تفویض اختیار به مترو که هم تخصص دارد و هم می‌خواهد از این وسائل بهره‌برداری کند، صورت گیرد، اظهار کرد: وزارت کشور کارفرمایی است که قرارداد خرید واگن‌ها را دارد و دو روز گذشته با آقای وحیدی وزیر کشور در این خصوص صحبت کردم و امیدوارم هرچه سریع‌تر این موضوع عملیاتی شود.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وزیر کشور مدتی را برای حل این موضوع مشخص کرده یا خیر؟ گفت: آقای رئیسی از وزارت کشور خواست که سریع‌تر این موضوع حل و فصل شود و امیدواریم شاهد حل هرچه سریع‌تر این موضوع باشیم.

چمران بیان کرد: وزارت کشور درست می‌گوید اما باید به نهادی که می‌خواهد از این دستگاه‌ها استفاده کند و تخصص لازم را نیز دارد تفویض شود.

مهدی چمران همچنین در مراسم افتتاح دسترسی جنوبی به حرم حضرت عبدالعظیم از بزرگراه آوینی  با بیان اینکه همه تلاش ما این است که بتوانیم آسایش و آرامش مردم را ایجاد کنیم، تصریح کرد: شما به بناهای قدیمی و آثار معماری نگاه کنید و ببینید عمدتا چیزهایی باقی مانده که برای مردم بوده است؛ البته برای خود کاخ هم ساختند اما عمده ساختمان‌های باقی مانده ابنیه های عمومی مثل مسجد است.

وی با بیان اینکه خدمت به مردم و آبادانی در شهر و کشور برای ما ارزشمند است، تأکید کرد: بسیاری از مشاغل به آبادانی و عمران شهری وابسته است؛ مثلا معمولا ساختمان‌سازی حدود هزار نوع شغل را احیا می کند؛ البته ساختمان سازی درست و منطقی می‌تواند موجب رونق مشاغل و حرفه های دیگر شود و بیکاری‌ها از بین رفته و کشور آباد می‌شود.

چمران ابراز تأسف کرد که بافت و ساختمان فرسوده در شهر و کشورمان در حالی که خطر زلزله بیخ گوشمان است، زیاد بوده و باید این ساختمان‌ها نوسازی شود و بعضی ساختمان‌ها نیازی به زلزله ندارد و با گاز تریلی هم خراب می‌شوند.

به گفته وی، باید ساختمان محکم، درست و صحیح برای مردم بسازیم و از هر جهتی کار شایسته است و ثواب دارد چرا که به اقتصاد کشور کمک می‌کند.  

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه یک مدتی کارهای عمرانی در کشور خوابید و آسیب‌های مالی و اجتماعی زیادی دیدیم و تلاش ما در دوره ششم این است که ساختمان‌سازی درست و اصولی را پیش ببریم، گفت: می‌توانیم با کمک مردمی این مهم را اجرایی کنیم و بایستی به میدان آمده و کار و تلاش کنیم تا مردم در آرامش باشند.

وی در مورد تخصیص اعتبارات گفت: در بودجه سال گذشته شهرداری تهران ۱۰ هزار میلیارد تومان علاوه بر عدد بودجه به اصلاح حمل و نقل اضافه شد و امسال نیز با لطف الهی ۱۵ هزار میلیارد تومان به بودجه حمل و نقل که حدود نیمی از بودجه تهران در سال جاری است را اختصاص دادیم و امید است برای ورود اتوبوس و واگن‌های مترو وزیر کشور گره‌های آخر را باز کند.

 قاضی عسکر هم  دراین مراسم با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های اسلام این است که به مسئله عمران، آبادانی و معیشت مردم توجه ویژه دارد، اظهار کرد: اسلام آمده است که وسیله زندگی دنیوی آرام و راحت را برای مردم فراهم کند.

وی با قرائت حدیثی از امام علی (ع) در مورد عمران و آبادی و رونق اقتصادی مردم و توسعه معیشت، گفت: وقتی ما به مسئله عمران و آبادی توجه کنیم بسیاری از مشاغل وابسته به این موضوع است و بسیاری از صنایع و حرفه ها که مربوط به ساخت و ساز است هم رونق می‌گیرد. همچنین باید به موضوع و ساخت مسکن که واقعا کوتاهی شده توجه کرده و باید این کوتاهی به شدت جبران شود تا مردم احساس آسایش کنند.

قاضی عسکر با بیان اینکه باید بودجه‌های عمرانی افزایش یابد و هزینه های جاری را کم کرد تا به عوض آن هزینه های عمران و آبادی افزایش یابد، ادامه داد: نقش راه‌ها در توسعه و رونق اقتصادی بسیار موثر است و موجب صرفه جویی در زمان و... و همچنین آرامش شهروندان می‌شود.

وی از مهدی چمران و شهرداری تهران بابت افتتاح پروژه‌ها تشکر کرد و گفت: این پروژه موجب دسترسی آسان شهروندان به حرم عبدالعظیم می‌شود و درخواست می‌شود تا پروژه پارکینگ طبقاتی حرم را نیز نهایی کنند که شاهد افتتاح این پروژه هم باشیم.

تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی با بیان اینکه این پروژه نمونه مدیریت جهادی است، اظهار کرد: این پروژه به دست تلاشگران خودمان با کیفیت عالی رقم خورد و هرکاری که به توسعه ری بینجامد من در کنارتان خواهم بود.

مهدی صداقتی؛مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران  نیز  با بیان اینکه اولین افتتاح حوزه عمرانی در سال جدید در منطقه ۲۰ است که به فال نیک می‌گیریم گفت: خدا این توفیق را داد که در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در مجاورت حرم عبدالعظیم حسنی به ساخت پروژه ها بپردازیم تا از زیارت عبدالعظیم نیز بهره‌مند شویم و این انرژی مضاعفی به ما می‌دهد تا حجم عملیات که دو برابر سال گذشته است را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری در صدد هستیم که ۲۶ تقاطع را بسازیم و حجم کار بسیار زیاد است گفت: عزم معاونت فنی و عمرانی در این دوره مدیریت شهری جدی است بگونه ای که  تا آخر اردیبهشت ماه نیز به یاری خداوند ۵ پروژه عمرانی دیگر در شهر افتتاح می کنیم و این در حالی بود که در شش ماه اول سال گذشته هیچ پروژه ای برای افتتاح نداشتیم اما امسال از روزهای ابتدایی ماه اول سال جدید پروژه برای افتتاح داریم.

وی با تشریح شاخص های پروژه دسترسی جنوب به حرم عبدالعظیم  با تاکید بر اینکه این پروژه در کمتر از یکسال به بهره برداری رسید گفت: این پروژه یک تقاطع کامل است و در این پروژه از قرنیز و هندریل بتنی برای اولین بار در تهران استفاده شد و پوشش اجزای بتنی این تقاطع ، پوشش جدید با همکاری یک شرکت دانش بنیان بود که هم نما و هم کیفیت کار را افزایش داد.

صداقتی با تاکید بر اینکه در اجرای پروژه ۶۰۰۰ تن آسفالت استفاده شد گفت: امروز از ۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین تریلی کمپرسی رونمایی می شود و این در حالی است که تقویت ناوگان  با وجود مشکلات ارزی و... در دستور کار قرار دارد چرا که جابجایی یک و نیم میلیون تن مصالح کار مهمی است که باید با این خودروها جابجا شود.

 جعفر شربیانی عضو شورای شهر تهران هم  با بیان اینکه در مدیریت شهری فعلی می خواستیم که از اعتبارات عظیم‌ تهران در حوزه‌های مختلف در شهرستان ری استفاده کنیم، اظهار کرد: امروز علاوه بر این دسترسی که افتتاح شده، پروژه‌هایی در این منطقه در حال اجرا است بگونه‌ای که در محور شهید رجایی در حال تکمیل دسترسی یک محور در دستور کار قرار دارد که در بهبود ترافیک بهشت زهرا موثر است و همچنین برای دسترسی مردم کهریزک به بزرگراه خلیج فارس از طریق بودجه شهر آفتاب در حال تکمیل است.

وی افزود: باید گفت که یکی از موضوعات مهم در دوره های فعلی توجه به مشکلات و زیرساختهای ری است که شکاف زیادی را با مناطق دیگر ایجاد کرده و سعی کردیم با اجرای این پروژه ها فاصله را کوتاه کنیم، بگونه‌ای که بیش از ۴ دهه است که مردم و مسئولین مطالبه دارند که مسایل تهران مثل پسماند، فاضلاب، آسیبهای اجتماعی و جمعیتی تهران به شهرری سر ریز نشود که باید با فعالیت بیشتر و تعریف پروژه های بیشتر جبران کنیم.

شربیانی افزود: درخواست کردیم این پل به نام یکی از شهدای مدافع حرم در شهرری نامگذاری شود و همچنین در مورد نقش حرم عبدالعظیم و نقش تاریخی حرم اعلام کردیم که هر نوع توسعه در ری باید با محوریت حرم عبدالعظیم باشد و مصوبه کمیسیون ماده ۵ در مورد طرح توسعه پیرامون حرم بعد از ۹ سال رخ داد و بوستان ۲۰ هکتاری در شهرری در حال شکل گیری است.

وی با اشاره به اینکه نگاهی به وضعیت درآمدی منطقه می‌کردم و دیدم که ۱۰۰۰ میلیارد درآمد را به خزانه واریز کرده است، گفت: دقت داشته باشید که اعتبارات پروژه‌های شهرداری که در این منطقه هزینه کرده و تخصیص می دهد بسیار بیشتر از این اعداد است.

وی افزود: در رسانه ها در مورد تقسیمات کشوری اخباری مبهم و غیرشفاف شنیدیم که ظاهرا دولت در تلاش برای تقسیم استان تهران است و توصیه می‌کنیم به دولت که در این حوزه های حساس حتما با مطالعه دقیق تر و همه جانبه تر دنبال کند.