قرار است فردا لیست 119 ساختمان پرخطر شهر تهران منتشر شود. این وعده را یکی از اعضای شورای شهر تهران در یک برنامه تلویزیونی داده است و گفته مردم حق دارند بدانند کدام ساختمان نا ایمن است تا اگر خواستند در آن تردد نکنند این درست نیست که مدیر شهرداری این اطلاعات را داشته باشد و خانواده اش را از تردد در مکانها نا ایمن منع کند .

او گفته در انتشار لیست بناهای پرخطر سلیقه و نگاه افراد مهم نیست قانون حکم کرده که این لیست منتشر شود و شهرداری باید این لیست را سامانه شفافیت قرار دهد .

مهدی عباسی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در این برنامه تلویزیونی که به موضوع ساختمان های ناایمن  اختصاص داشت گفت : عنوان ساختمان های ناایمن موجب پریشانی افکار عمومی می شود، زیرا بسیاری از ساختمان ها را می توان با اقدام های ساده در حالت پایدار و ایمن قرار داد  اما تکلیف این است اگر خطری دیده می شود این خطر گوشزد شود.

این عضو شورای شهر تهران افزود: از ۱۲۹ ساختمان ناایمن (بسیار پر خطر) تعدادی از آنها ایمن سازی شده و تعدادی نیز در مسیر کاهش مخاطرات است که باید از مجموعه شهرداری تهران و دادستانی برای ورود پرقدرت و قوی به این موضوع تشکر کنم.

وی با تاکید بر ورود دادستانی به موضوع ایمن‌سازی ساختمان های ناایمن ادامه داد: بخش مهم موضوع این است که دادستانی تهران به موضوع ایمن سازی ساختمان های ناایمن ورود کرد و در این زمینه به ۵ ساختمان دولتی اخطار  و فرصت یک ماهه نیز در این باره صادر شد.

عباسی عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه تعارضات مالکیتی از موضوعاتی است که ایمن سازی را سخت می‌کند، گفت: خواسته من این است از بعد ایمن سازی ساختمان ها، به مراکزی با مراجعات بالای شهروندان از جمله مراکز درمانی توجه ویژه ای شود.

عضو شورای شهر تهران با بیان این مطلب که بیمارستان محل امن و آرامش است تاکید کرد: بیشترین همکاری را در زمینه ایمن سازی ابنیه درمانی وزارت بهداشت داشته است. به عنوان مثال در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) بخشی از اقدام اولیه انجام شده است اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله دارد.

وی ادامه داد: این جزو حقوق اولیه شهروندان است که بدانند ساختمان ها از بعد ایمنی در چه وضعیتی قرار دارند و بر اساس ایمنی آن تصمیم بگیرند که در آن تردد داشته باشند یا نه که در این زمینه لیست ساختمان ها ناایمن به شکل غیررسمی منتشر شده است. اطلاعات فهرست های ساختمان ها ناایمن باید به‌روز شود و تاکید دارم که در بعد اجرای قانون هیچ مخالفتی وجود ندارد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پیش بینی من این است که بعد از به روز رسانی اطلاعات ساختمان های ناایمن لیست آنها منتشر می شود، گفت: کار پایش ساختمان ها از سوی شهرداری به درستی انجام می شود لیست به روز شده ساختمان های ناایمن را از شهرداری تهران طلب می کنیم و مجدد این لیست را به شکل رسمی در اختیار خبرگزاری ها قرار می دهم تا منتشر کنند و در ادامه اقدام ها نیز شهرداری موظف است لیست را در سامانه شفافیت قرار دهد.

این عضو شورای شهر تهران افزود: من روز شنبه لیست ساختمان های نا ایمن را در اختیار برنامه تهران ۲۰  قرار می دهم و شما آن را در برنامه خود منتشر کنید.

وی با تاکید بر اینکه باید گام به گام به اهداف عالی رسید، گفت: مردم ما لازم است  بدانند اگر سازنده های ساختمان خیانت و کم کاری نمی کنند محاسبات به گونه ای است که ساختمان ها ایمنی دارد .

عضو شورای شهر تهران افزود: از دهه ۷۰ ساختمان های شهری مسیر ایمنی را طی کردند و از دهه ۹۰ با ورود آتش نشانی به موضوع ایمنی شاهد هستیم ساختمان هایی که از شهرداری تهران پروانه اخذ کردند از ایمنی بالایی برخوردار هستند.

 در این برنامه قدرت الله محمدی درباره وضعیت ایمنی ساختمان‌ها در تهران گفت: درخصوص پایش ایمنی ساختمان های شهر تهران اقدامی از سال ۹۵ به بعد آغاز شد و همکاران ما داوطلبانه کاری را آغاز کردند که تا این که توانستند  ۳۳ هزار ساختمان را پایش کنند.  این ساختمان ها بر اساس ضوابط آتش‌نشانی و وضعیت ایمنی به چهار گروه دسته‌بندی شدند که دسته اول آن ساختمان‌های بسیار پرخطر بود که همین ۱۲۹ ساختمان است که البته تعداد آن در حال حاضر به ۱۱۹ ساختمان رسیده است. دسته دوم ساختمان‌های پرخطر، دسته سوم ساختمان‌های میان‌خطر و دسته آخر ساختمان‌های کم خطر است.

محمدی با بیان اینکه این ۳۳ هزار ساختمان اینطور نیست که نباید کسی وارد آنها شود، خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده و ورود دستگاه قضا به موضوع، تعداد ۱۰ ساختمان از ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر ایمن سازی شدند که تا پایان سال تعداد آنها به ۱۰۰ ساختمان کاهش  پیدا می‌کند، اما مردم باید توجه کنند که فرآیند ایمن‌سازی زمان‌بر است، به خصوص اینکه این موضوع سال‌ها رها شده بود.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه در هفته آینده ۳۰ نفر از مالکان ساختمان‌های بسیار پرخطر احضار می‌شوند، گفت: با احضار این افراد اخطارها در زمینه ایمن سازی به آنها داده می‌شود. باید تاکید کنم که ما در آتش‌نشانی تا ایمن سازی آخرین ساختمان کوتاه نخواهیم آمد زیرا خط قرمز ما جان شهروندان است.

وی با بیان اینکه برخی از این ساختمان‌ها کاربری‌هایی مانند انبار و ... دارند، گفت: اما بخشی از این ساختمان‌ها محل تردد شهروندان است و مربوط به بخش‌های تجاری، درمانی و اداری است که در مورد این‌ها حتما باید ایمن‌سازی شود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران درباره اینکه ایمن‌سازی تمامی ساختمان‌های پرخطر چقدر زمان می‌برد؟ گفت: مدت زمان ایمن سازی ساختمان ها به زمان و نوع همکاری دستگاه‌ها و ارگان‌ها و همچنین مالکان و مردم بستگی دارد است، حتما می‌دانید که بخشی از این ساختمان‌ها مربوط به بخش‌های دولتی است و پیگیری در حال انجام است.

محمدی با بیان اینکه آتش‌نشانی به ساختمان‌های نا ایمن اخطار می‌دهد، گفت: ما بعد از دادن اولین اخطار دوباره پیگیری می‌کنیم و اگر اقدام های اولیه انجام نشود، انشعاب‌ این ساختمان‌ها را قطع می‌کنیم. هفته گذشته یکی از این ساختمان‌ها بعد از قطع انشعاب گاز، پلمب شد. آنجا یک پاساژ بود که بدون گاز نمی‌توانستند فعالیت کنند و فشار کسبه باعث شد که مدیران آنجا آمدند و با ما جلسه گذاشتند و ایمن سازی را شروع کردند.

محمدی در پاسخ به پرسشی درباره ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم و اینکه آیا این بیمارستان تا پایان سال ایمن خواهد شد یا خیر، گفت: این بیمارستان کار زیادی دارد و ساختمان آن قدیمی است. وزیر بهداشت خیلی خوب وارد عمل شدند و دو ساختمان آنجا با دستور شخص وزیر بهداشت تخلیه شد. در آن حادثه‌ای که در این بیمارستان رخ داد، من در صحنه حادثه بودم و حدود ۱۰۰ نفر را به بیرون از ساختمان آوردیم.

وی به اهمیت مصالح در حریق‌ها نیز اشاره کرد و گفت: توجه داشته باشید، بیشترین تلفات در حریق ها خفگی ناشی از دود گرفتگی است زیرا بسیاری از مصالح موجود در ساختمان‌ها بر پایه کربن است که در حریق دود زیادی تولید می‌کند، البته بسیاری از کشورها در این مورد وارد عمل شدند تا این ترکیب را تغییر دهند.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با اشاره به ورود این سازمان به بحث ایمن سازی ساختمان‌های دولتی گفت: به موضوع ایمن سازی ساختمان های دولتی نیز ورود کردیم و هرچند که گاهی با جلوگیری حراست  از ورودمان همراه بود، اما آتش‌نشانی گزارش‌ها به دادستانی ارایه کرده و دستور قضایی گرفته و خوشبختانه مهلت یک ماهه پس از صدور دستورالعمل ها داده شده است و کار ایمن‌سازی شروع شد.

وی ادامه داد: با توجه به تاکید ریاست محترم جمهور بر ایمن‌سازی ساختمان‌ها ما انتظار داریم که سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی برای ایمن‌سازی ساختمان‌های خود داوطلبانه وارد عمل شوند.

محمدی با تشکر از سازمان تامین اجتماعی در ایمن‌سازی ساختمان‌های خود گفت: مورد دیگر بیمارستان بقیه الله است که حتی جزو لیست ما و جزو لیست ساختمان‌های نا ایمن هم نبود، اما خودشان پیشقدم شدند و ما هم نیرو مستقر کردیم و کمک می‌کنیم تا ایمن‌سازی در آنها انجام شود.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه از ۱۱ هزار و ۳۰۶ ساختمان پرخطر، مالکان ۳۰۰ ساختمان مراجعه کرده و کار رفع خطر آنها انجام شد، گفت: حتی برخی از ساختمان‌های میان خطر هم آمدند و پرونده تشکیل دادند و کار را جلو می‌برند.

وی درباره زمان اعلام اسامی نام ساختمان‌های نا ایمن گفت: برای اعلام این لیست نه تنها مخالف نیستیم بلکه کاملا موافق هستیم، اما توجه داشته باشید که اعلام لیست ساختمان‌های ناایمن دردی را دوا نمی‌کند و هدف این نیست. زیرا مهمترین اقدام در این زمینه این است که کار ایمن سازی آن‌ها انجام شود و ما به آنها فرصتی دادیم تا مشکلات ایمنی را حل کنند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران افزود: اگر به مرحله آخر برسیم و اقدامی از سوی مالکان در راستای ایمن‌سازی انجام نشود، به‌طور حتم لیست اسامی ساختمان‌های ناایمن با دستور قضایی منتشر و پلمب آنها انجام می‌شود.

محمدی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، ادامه داد: در جریان بازدیدهای ما کارشناسان سازمان نظام مهندسی نیز می‌توانند حضور داشته باشند. ضمن اینکه طی تفاهم مشترک میان چندین دستگاه از جمله نظام مهندسی، آتش‌نشانی، مدیریت بحران و ... اقدامات برای پایش ۱۶ هزار ساختمان آغاز شده است. همچنین ما در راستای کمک به نظام مهندسی هفت هزار از نیروهای سازمان نظام مهندسی را آموزش دادیم.

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران هم  درمراسم  ششمین سالگرد حادثه پلاسکو به سخنان این برنامه تلویزیونی اشاره کردو گفته است : در این برنامه به راحتی اعلام شد که در شهر تهران بیش از ۳۰ هزار ساختمان ناایمن شناسایی شده است. این رویکرد بعد از حادثه پلاسکو به یک نهضت تبدیل شد.

وی افزود: در این برنامه اعلام شد که از این تعداد ساختمان ناایمن در شهر تهران، ۱۲۹ ساختمان خطر آنی دارند و قرار است روز شنبه لیست این ساختمان ها در اختیار رسانه ها قرار گیرد.

امانی با بیان اینکه صاحبان این ساختمان ها در حضور نمایندگان سازمان های ذی ربط دعوت و به آنها اخطار و مهلت داده شده تا ساختمان های خود را ایمن سازی کنند، ادامه داد: اکنون از زمان آخرین مهلتی که سازمان آتش نشانی اعلام کرده، مدت ها گذشته است و ما باید سریع به مردم اطلاع رسانی کنیم و با نصب تابلویی اعلام کنیم این مجموعه اصول ایمنی را رعایت نکرده است تا مردم با اطلاع وارد این ساختمان ها شوند. این کار باید انجام شود تا ما شاهد از دست دادن عزیزان آتش نشان نباشیم.