به گزارش اکوایران؛ داده‌های اعلام شده از سوی گمرک نشان دهنده آن است که درفروردین سال جاری ۱۰میلیون و ۴۷۱هزار تن کالا به ارزش ۳میلیارد و ۶۴۵میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که از لحاظ ارزش ۱۲.۹۳درصد کاهش و از حیث وزن ۱۷.۷۶درصد افزایش داشته است.

براساس گزارش منتشر شده در اولین ماه سال جاری، یک میلیون و ۸۲۹ هزار تن کالا به ارزش ۳میلیارد و ۸۷میلیون دلار وارد کشور شد که این میزان از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۱۳درصد و ۲۴.۷۹درصد کاهش نشان‌ می دهد.

5 قلم کالای اول صادراتی

با توجه به گزارش منتشر شده این سوال مطرح می شود که در اولین ماه سال جاری چه اقلامی در میان پنج قلم عمده کالاهای صادراتی قرار گرفته‌اند؟ براساس داده‌های اعلام شده «گاز طبیعی مایع شده به ارزش ۵۲۳میلیون دلار»، «پروپان مایع شده ۳۰۲میلیون دلار»، «بوتان مایع شده ۱۶۹میلیون دلار»، «شمش از آهن و فولاد غیرممزوج ۱۶۷میلیون دلار» و «متانول با ۱۶۷میلیون دلار» پنج قلم عمده کالاهای صادراتی بوده‌اند.

از سوی دیگر براساس این گزارش، کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند پنج کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان در فروردین‌ ماه سال جاری بوده‌اند که ۷۶درصد از وزن و ۷۵درصد از ارزش کل صادرات کشورمان به مقصد پنج کشور فوق‌الذکر بوده است. در فروردین امسال، یک میلیارد و ۱۴۰میلیون دلار کالا به چین، ۶۰۹میلیون دلار به عراق، ۵۵۰میلیون دلار به ترکیه، ۳۲۰میلیون دلار به امارات متحده عربی و ۱۲۰میلیون دلار به هند صادر شده است.

5 قلم کالای اول وارداتی

از سوی دیگر براساس این گزارش پنج قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ۱۴۰۲ نیز شامل «ذرت دامی» به ارزش ۲۲۳میلیون دلار، «دانه سویا» به ارزش ۱۵۲میلیون دلار، «برنج کامل سفید شده» به ارزش ۸۹میلیون دلار، «گوشی تلفن همراه هوشمند »به ارزش ۷۱میلیون دلار و «قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری» به ارزش ۶۲میلیون دلار، بوده است.

براساس این گزارش، کشورهای عمده طرف معامله واردات در فروردین امسال را امارات متحده عربی به ارزش یک میلیارد و ۱۰میلیون دلار، چین ۸۷۳میلیون دلار، ترکیه ۳۵۳میلیون دلار، آلمان ۱۲۹میلیون دلار و هند به ارزش ۱۱۰میلیون دلار بوده که ۷۴درصد از وزن و ۸۰درصد از ارزش کل کالاهای وارداتی به این پنج کشور اختصاص داشت.