به گزارش اکوایران و به نوشته سایت «ساینس‌اَلِرت»، دانشمندان چینی برای نخستین‌بار در جهان موفق شده‌اند کلیه‌های حاوی سلول انسانی را در جنین خوک رشد دهند؛ پیشرفتی که می‌تواند در آینده، مشکل کمبود اعضای پیوندی را تا حد زیادی برطرف کند.

از سوی دیگر، بررسی‌ها از وجود سلول‌های انسانی در مغز این جنین‌های خوک حکایت دارد که بار دیگر بحث‌های اخلاقی درباره حد و مرز چنین آزمایشات و پیشرفت‌هایی را بر سر زبان‌ها انداخته است.

دانشمندان موسسه «زیست‌پزشکی و سلامت گوانگژو» در این پروژه علمی روی کلیه‌ها تمرکز کردند چراکه کلیه یکی از نخستین اندام‌های بدن است که شکل می‌گیرد و بیشترین عمل‌های پیوند نیز مربوط به این عضو است.

در روش دانشمندان چینی برای پرورش کلیه در جنین خوک، یکپارچگی سلول‎های انسانی در بافتی که قرار می‌گیرند، تقویت شده است؛ در واقع این یک رویکرد جدید در مهندسی ژنتیک است که در آن بدن خوک به عنوان میزبان برای پرورش اندام‌های انسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک چالش بزرگ برای دستیابی به این موفقیت و تولید جنین ترکیبی این است که سلول‌های خوک بر سلول‌های انسانی غلبه می‌کنند. برای حل این مشکل، دانشمندان چینی از یک روش مهندسی ژنوم موسوم به «کریسپر» استفاده کردند و به حذف دو ژن که مانعی برای شکل‌گیری کلیه در جنین خوک بودند، پرداختند.

پیش از آنکه جنین‌ها در بدن خوک ماده قرار بگیرند، آن‌ها را در لوله‌های آزمایش حاوی موادی پرورش دادند که سلول‌های انسان و خوک را تغذیه می‌کرد.

از 1820 جنین که در بدن 13 خوک ماده قرار داده شد، پنج جنین برای آزمایش انتخاب شدند و مشخص شد که کلیه در این جنین‌ها به شکل طبیعی رشد کرده است. این کلیه‌ها حاوی 50 تا 60 درصد سلول انسانی بودند.

طبق اعلام محققان، تعداد بسیار محدودی از سلول‌های عصبی انسان در مغز و نخاع این جنین‌ها یافت شد، اما هیچ نشانه‌ای از سلول‌های انسانی در بافت تولید مثل آن‌ها وجود نداشت. در چنین آزمایش‌هایی، جلوگیری از ورود سلول‌های انسانی به بافت تولید مثل، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چراکه در غیر اینصورت خطر به وجود آمدن تعداد زیادی جنین ترکیبی خوک و انسان وجود دارد و این مسئله می‌تواند از کنترل خارج شود.

تیم تحقیقاتی موسسه زیست‌پزشکی و سلامت گوانگژو قصد دارد به بررسی‌های خود ادامه دهد تا در نهایت امکان پیوند این کلیه‌ها به انسان فراهم شود و پس از آن به سراغ تولید سایر اعضای بدن مانند قلب و لوزالمعده برود.