به گزارش اکوایران؛ تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۲۶ درصدی رشد ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نسبت به سال قبل از آن را تجربه کرد، تولید غلات ایران در سال قبل از آن ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن اعلام شده بود.

اما در سال 2023 وضعیت تولید غلات در ایران چگونه خواهد بود؟ براساس گزارش سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نخستین گزارش خود از سلسله گزارش‌های موسوم به «دورنمای محصولات و وضعیت غذایی» به این نکته اشاره کرده که در سال ۲۰۲۳ کل تولید غلات ایران در سال میلادی گذشته را ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد رسید.

وضعیت تولید غلات در کشور

بر اساس این گزارش تولید گندم ایران که در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تن اعلام شده بود در سال ۲۰۲۲ با افزایش ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تنی مواجه شد و به ۱۳ میلیون تن رسید.

از سوی دیگر تولید شلتوک برنج در ایران نیز ۵۰۰ هزار تن افزایش یافت و از ۳ میلیون تن به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۲ رسید.

تولید سایر غلات ایران نیر در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده که این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تن افزایش یافته است.

جایگاه ذخایر غلات ایران

این گزارش همچنین از افزایش ۶ درصدی ذخیره غلات ایران خبر داده و اعلام کرده است ذخایر غلات ایران در پایان سال ۲۰۲۲ به ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده است.

ایران با این حجم ذخایر غلات در رتبه هشتم جهان قرار گرفته است. چین با ذخایر غلات ۳۹۷ میلیون تنی در رتبه اول قرار داشته است. هند با ۶۶ میلیون تن و آمریکا با ۵۷ میلیون تن به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از این نظر به خود اختصاص داده‌اند.

ایران در حالی رتبه هشتم جهان در ذخیره سازی غلات را دارد که هجدهمین کشور پرجمعیت جهان محسوب می‌شود. این مسئله از توجه دولت سیزدهم به مقوله امنیت غذایی و تأمین نیازهای اساسی مردم حکایت دارد.