به گزارش اکوایران، سنگ‌آهن در هفته منتهی به روز جمعه  22 جولای نوسان قیمتی قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرد؛ انتشار داده‌های منفی اقتصادی از چین باعث شد تا بهای آن به کانال 90 دلاری سقوط کند، وعده دولت چین برای بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد مجدد این محصول را به کانال 100 دلار بازگرداند، اظهار نظر برخی مقامات برتر این کشور در خصوص عدم تحقق وعده‌های قبلی مجدد به سقوط بهای آن منجر شد و در نهایت بهبود تقاضا در بخش پایین‌دست زنجیره فولاد  باعث شد تا سنگ‌آهن وارداتی چین عیار 62 درصد معیار پلتس در روز جمعه 22 جولای با رشد روزانه 4 درصدی با نرخ 100 دلار و 35 سنت به‌ازای هر تن به فروش رود.

بهبود بازار مقاطع به کمک سنگ‌آهن آمد

پلتس در گزارش روزانه خود تاکید دارد که رشد بهای سنگ‌آهن در روز پایانی هفته علی‌رغم ضعیف ماندن تقاضا برای سنگ‌آهن دریایی وارداتی چین رخ داده؛ درواقع عقبگرد بهای زغال‌سنگ کک‌شو با کاهش زیان فولادسازان چینی اجازه رشد قیمت در بخش سنگ‌آهن را داده است. در عین حال کاهش فولادسازی در چین در هفته‌های گذشته با توجه به توقفات اختیاری به دلیل زیان‌ده شدن تولید باعث شده تا بازار محصولات فولادی در چین به تعادل عرضه و تقاضا نزدیک شده و این موضوع از رشد قیمت در این بازار حمایت می‌کند.

زغال‌سنگ در سراشیبی سقوط نرخ

پلتس در گزارش روزانه خود از روند معاملات زنجیره آهن و فولاد به افت بهای زغال‌سنگ کک‌شو فوب استرالیا و سی‌اف‌آر چین اشاره دارد. فشار عرضه و پایین ماندن تقاضا عامل این افت نرخ بوده و در نهایت هر تن زغال‌سنگ فوب استرالیا در روز جمعه 22 جولای با کاهش 1.53 درصدی نسبت به روز قبل با نرخ 226 دلار به ازای هر تن فروش رفت.

یکی از تجار آسیایی به پلتس گفت، نبود تقاضا برای زغال‌سنگ کک‌شو باعث شده تا برخی معدنکاران شروع به تغییر مشخصات فنی زغال‌تولیدی خود برای تبدیل آن به زغال‌سنگ حرارتی کرده‌اند.

افت قیمت در بازار زغال‌سنگ کک‌شو تحویل بنادر چین بیش از فوب استرالیا بود، بهای این محصول در روز پایانی هفته افتی 2 درصدی داشت و با نرخ 335 دلار به ازای هر تن فروش رفت.

یک تاجر هندی نیز از احتمال کاهش تولید زغال‌سنگ به دلیل نبود تقاضا در بازار داخلی چین خبر داد.

تضعیف بازار قراضه ترکیه با افول بازار مقاطع فولادی

بازار قراضه وارداتی ترکیه پس از نیمه جولای وارد مسیر کاهش نرخ شد و این روند همچنان ادامه دارد به نحوی که بهای هر تن قراضه وارداتی این کشور در روز 22 جولای با افتی 3.2 درصدی با نرخ 370 دلار به ازای هر تن فروش رفت.

تضعیف تقاضا در بازار صادراتی میلگرد ترکیه و کاهش بهای این محصول از افت نرخ قراضه حمایت کرد. پلتس در گزارش خود از افت نرخ 15 دلار هر تن میلگرد صادراتی ترکیه و عقب‌نشینی قیمت تا سطح 677 دلار و 50 سنت خبر داد.

در عین حال شنیده‌ها کاهش محموله‌های وارداتی قراضه به ترکیه خبر می‌دهد، با این وجود این سیگنال افزایشی در این بازار اثرگذار نشد و همچنان پایین ماندن تقاضا جریان‌ساز اصلی این بازار بود.