اعضای شورای شهر تهران بررسی لایحه تعیین نرخ بلیت و کرایه وسایل حمل و نقل عمومی شهر تهران در سال ۱۴۰۳  را روی میز بررسی قرار دادند و جعفر تشکری هاشمی با بیان اینکه جلسات مختلفی برای بررسی نرخ کرایه برگزار شد،گفت: در جلسات کمیسیون نرخ ورودیه در مترو داخل تهران تنها ۱۶ درصد را افزایش دادیم که با نرخ تورم فاصله زیاد دارد و به ازای هر کیلومتر فقط تا سقف ۳۰ کیلومتر نرخ محاسبه می شود و از ۳۰ کیلومتر بیشتر تردد کند، نرخ محاسبه نمی‌شود.

وی افزود: بر این اساس نرخ بلیت تک سفر که فعلا ۳۳۰۰ تومان است، برای سال آینده مبلغ ۴۳۰۰ تومان خواهد شد و در مورد خطوط حومه برای پرند و هشتگرد نیز افزایش ۳۰ درصدی نرخ را در نظر گرفتیم. 

تشکری هاشمی درباره بهای بلیت اتوبوس با بیان اینکه برای مبلغ ورودیه در اتوبوس تندرو و عادی ۲۲ درصد افزایش پیش بینی کردیم و به ازای هر کیلومتر پیمایش برای اتوبوس های تندرو ۲۰ درصد افزایش و برای اتوبوسهای عادی ۴۰ درصد افزایش داده شد، گفت: پس اگر بگویم که در حوزه اتوبوس چند درصد رشد داریم به طور میانگین قیمت تمام شده در اتوبوس تندرو ۲۱ درصد و اتوبوس عادی ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد خواهند داشت و در مورد اتوبوس‌های ارائه خدمات دربستی ۴۰ درصد رشد در نظر گرفته شده است 

وی با بیان اینکه در مورد نرخ تاکسیرانی نیز با بیان  اینکه حداکثر رشد ۴۵ درصد برای نرخ کرایه تاکسی ها در نظر گرفته شده است، گفت: دو متغییر در لایحه داریم که ضریب شیب معابر ۱۵ درصد و ضریب اوج ۵۰ درصد خواهد بود و همچنین اگر رانندگان بخواهند سرویس هایی مانند تمدید پروانه دریافت کنند این نرخ حدود ۴۰ درصد افزایش می یابد.

مهدی چمران در جریان بررسی این لایحه گفت: به نظرم برای سهولت کار به نظرم ضریب اوج ترافیک و شیب معابر را حذف کنیم چراکه میزان شیب و اوج را چه کسی مشخص می کند؟ و قرار بود مشکلات تاکسیرانی در مورد پرداخت سیستم الکترونیک را حل کنند که نکردند.

تشکری هاشمی گفت: ضریب شیب فقط برای تاکسی های خطی است و سازمان تاکسیرانی باید کوریدورهای شیب دار را شناسایی کند و در جدولی این موضوع مشخص شده است و در مورد ساعات اوج هم دوستان تاکسیرانی ۷ تا ۹ صبح و ۱۶ تا ۲۰ را ساعت اوج مشخص شده کرده‌اند و شامل مسیرهایی می شود که با ترافیک مواجه هستند.

همچنین شادی مالکی سرپرست سازمان تاکسیرانی با بیان اینکه باید بسترهای هوشمند در تاکسبرانی اعمال شود، گفت: با توجه به نرخ تورم، استهلاک و... اگر کرایه تاکسی اصلاح نشود خروج به سمت سایر شرکتهای اینترنتی خواهیم بود و در حال حاضر هم تاکسی ها آنجا فعال هستند و می بینیم که تعداد تاکسی های زیادی به سمت این شرکتها رفته و باید برای برگشت آنها شرایط را مهیا کنیم و در هفته جاری با شرکت کنترل ترافیک در مورد کنترل هوشمند تاکسی ها قراردادی را منعقد کردیم.

مهدی چمران گفت: پیشنهادم این است که ضریب شیب فقط برای تاکسی های خطی باشد اما ضریب ساعت اوج و بارندگی جز دعوا و اعصاب خردکنی ثمره بیشتری ندارد  و از الان این دو نرخی کردن مشکل بین مردم ایجاد می کند و باید نرخ کرایه ها روشن و صریح باشد و بهتر است که الکترونیکی باشد و در مورد رشد ۱۶ درصدی هم مناسبت است. ضمن اینکه این افزایش نرخ های حمل و نقل عمومی در سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت باید اجرا شود.

تشکری هاشمی ادامه داد: در مورد سرویس به معلولان نیز ما کرایه را حداقلی گذاشتیم که ۵ هزار تومان خواهد بود و شهرداری تهران می بایست پلتفرم های تاکسی را راه اندازی کند و سه ماه فرصت به آنها کافی است و معطل سیستم شهرداری هم نشوند. عدد افزایش هزار تومانی بلیت مترو هم واقعا در برابر هزینه های مترو زیاد نیست.

وی گفت: در مورد تاکسی ساعت اوج جذف خواهد شد و شهرداری مکلف خواهد شد ظرف مدت سه ماه  بعد از اردیبهشت ماه سامانه ای برای پرداخت الکترونیک عملیاتی کند.

اعضای شورای شهر تهران به پیشنهاد تشکری هاشمی در مورد تعیین وقت به سازمان تاکسیرانی برای پرداخت الکترونیک رأی مثبت دادند و بر این اساس به سازمان تاکسیرانی سه ماه برای این مهم فرصت داده می شود تا پرداخت ها الکترونیک باشد.

 اعضای شورای شهر تهران لایحه تعیین نرخ بلیت و کرایه وسایل حمل و نقل عمومی شهر تهران در سال ۱۴۰۳ را تصویب کردند.

 جعفر تشکری هاشمی هم  در حاشیه جلسه شورا درباره بررسی لایحه افزایش نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی (مترو، اتوبوس و تاکسی) در سال ۱۴۰۳، در جمع خبرنگاران گفت: در جلسه امروز لایحه تعیین نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی مترو تهران و حومه و تاکسیرانی و شرکت اتوبوسرانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. موضوعی که در ۴۸ ساعتی که این لایحه در اختیار کمیسیون قرار گرفته بود مورد بررسی قرار گرفت و خوشبختانه امروز در صحن شورا مطرح و به تصویب رسید.

وی افزود: بر این اساس نرخ پایه ورودی مسافران در مترو با ۱۶ درصد افزایش همراه شد و بر اساس پیمایش تا دو کیلومتر با نرخ ورودی و مازاد بر آن تا ۳۰ کیلومتر برای هر کیلومتر ۴۰ درصد افزایش را داشته است. مازاد بر ۳۰ کیلومتر نیز برای کرایه شهروندان مبلغ بیشتری را پرداخت نخواهند کرد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: ۳۰ درصد افزایش خطوط حومه‌ای نیز به تصویب اعضای شورا رسید و به این ترتیب برای بلیت تک سفره که در حال حاضر با نرخ ۳۳۰۰ تومان خریداری می‌شود، در سال آینده حداکثر به قیمت ۴ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش پیدا می‌کند.

تشکری هاشمی با اشاره به افزایش ۲۲ درصدی ورودی خطوط اتوبوس، گفت: برای خطوط تندرو در بازه‌های ۵ کیلومتر ۲۰ درصد افزایش و برای خطوط عادی به ازای هر ۲.۵ کیلومتر ۴۰ درصد افزایش به تصویب رسیده است. در حقیقت در مجموع برای اتوبوس‌های عادی ۳۰ درصد افزایش و برای خطوط BRT  نیز ۲۱ درصد افزایش در نظر گرفته شده است.

وی در تشریح نرخ کرایه تاکسی‌ها در شهر تهران هم تصریح کرد: برای تاکسیرانی تصمیمات ویژه‌ای اتخاذ شد. نخست آنکه برخط شدن تاکسی‌ها مقرر شد که ظرف ۳ ماه از سوی شهرداری تهران با ارائه سامانه برخط تحقق پیدا کند تا نرخ کرایه‌ها بر اساس متغیرهای محیطی و به صورت عادلانه‌تر محاسبه شود. برای بخش تاکسیرانی نرخ کرایه بر اساس تورم در حال حاضر جذابیتی را برای رانندگان ایجاد نمی‌کند لذا ۴۵ درصد افزایش در این بخش به تصویب رسیده که به نرخ تورم نزدیک است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: همچنین مقرر شد تاکسی‌هایی که به صورت خطی کار می‌کنند با اعلام قبلی برای خطوط شیب‌دار افزایش ۱۵ درصدی را اعمال کنند. از سوی دیگر مشروط به تامین سامانه برخط در ساعات اوج ترافیک یعنی از ۷ تا ۹ صبح و از ۴ تا ۸ شب تا ۵۰ درصد افزایش اعمال خواهد شد. همچنین شهرداری تهران و تاکسیرانی موظفند امکان پرداخت الکترونیک را فراهم کنند که قطعا این موضوع را از تاکسیرانی مطالبه خواهیم کرد.

تشکری هاشمی تأکید کرد: تاکسیمترها نوع ابتدایی از سیستم‌های برخط هستند که می‌توان به آنها سیستمی را اضافه کرد که برای شهروندان این اطمینان ایجاد شود که محاسبه نرخ کرایه بر اساس متغیرهای محیطی و به صورت عادلانه انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص استعفای مدیرعامل مترو نیز گفت: بعد از حوادث متعدد در مترو، گفته شد که مدیر عامل مترو در محل کار خود حضور پیدا نکرده، اما امروز معاون حمل و نقل شهرداری تهران با حضور در شورا اعلام کرد که مدیر عامل مترو استعفا نداده و در محیط کار خود حضور دارد.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران افزود: مایه خوشحالی است که مدیران توانمند هستند و اگر مدیری می‌خواهد برود باید بلافاصله مدیر توانمند دیگری جایگزین شود تا در روند خدمت‌رسانی مشکلی ایجاد نشود. به هر ترتیب مرجع رسمی این موضوع معاون حمل نقل بود که اعلام کرد مدیر عامل مترو استعفا نداده است