به گزارش اکوایران، ابوالفضل ابوترابی - نماینده نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی- با بیان اینکه قانون کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب باید حداکثر تا شهریور ماه اجرایی شود، گفت: آیین‌نامه‌های اجرایی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری (۱۴۰۳) اجرایی شود.

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به موافقت شورای نگهبان با مصوبه کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس در ماده 102 برنامه 5ساله هفتم که به تأیید شورای نگهبان رسید، ستادکل نیروهای مسلح در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین 14 ماه  (با احتساب مدت آموزشی و  نیز از طریق جایگزینی با سایر عضویت‌ها) و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اقدام می‌کند.

وی به کاهش مدت سربازی به 14 ماه طبق این قانون خبر داد و گفت: مدت خدمت سربازی حداکثر 14 ماه است که بسته به چهار نوع منطقه آب‌وهوایی متغیر است و در شرایط بد آب‌وهوایی در مناطق مرزی مدت خدمت سربازی به 9 ماه با آموزشی کاهش یافته است.

بنا به گزارش تسنیم، نماینده نجف‌آباد در مجلس با بیان اینکه طرح مذکور باید حداکثر تا شهریور ماه اجرایی شود، گفت: آیین‌نامه‌های اجرایی این طرح  باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری (1403) اجرایی شود.

به گفته ابوترابی، این مصوبه به تعیین تکلیف مشمولان غایب توسط ستادکل نیروهای مسلح و نیز دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های معتبر خارجی، تأکید کرده است؛ همچنین طبق این مصوبه مشمولان بالای 35 سالِ دارای 2 فرزند یا بیشتر، از خدمت وظیفه عمومی معاف می‌شوند.

 روز شنبه ۲۶ اسفند 1402 بود که سخنگوی شورای نگهبان از تایید حکم کاهش مدت سربازی نیز خبر داد و گفت: حکم کاهش مدت سربازی با اصلاحات صورت گرفته و با رعایت ماده چهار قانون خدمت وظیفه عمومی و در چارچوب تدابیر ستادکل نیروهای مسلح خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

 مجلس در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم توسعه، برای رفع ایراد مصوبه کاهش مدت سربازی مقرر کرده بود «میانگین خدمت سربازی با احتساب دوره آموزشی به 14ماه کاهش یابد».