به گزارش اکوایران، نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه با حضور جمعی از اصحاب رسانه، صبح چهارشنبه (10 اسفند) برگزار شده است.

دادگاه جمشید شارمهد عادلانه بود

سخنگوی قوه قضائیه گفت: جمشید شارمهد رئیس گروهک تندر با رسیدگی عادلانه دستگاه قضایی در دادگاه صالحه محکوم به اعدام شده است. از اقدام مقتدرانه سربازان گمنام در بازداشت سرکرده یکی از تروریست‌ترین عناصر ضدبشری که دستش به خون ده‌ها نفر آلوده است، تشکر می‌کنم.

مسعود ستایشی با بیان اینکه «جمشید شارمهد با رسیدگی عادلانه دستگاه قضایی در دادگاه صالحه محکوم به اعدام شد»، گفت: او با راه‌اندازی یک گروهک تروریستی وابسته به سرویس‌های امنیتی آلمانی، انگلیسی و آمریکایی به خاک و خون کشیدن ده‌ها زن و کودک دست داشته که با کمک سربازان گمنام در دیگر پروژه‌هایش ناکام مانده است.

ستایشی افزود: با کدام قاعده انسانی و عقلی و بین‌المللی ده‌ها کودک زن و مرد به خاک و خون کشیده شده‌اند؟ این عمل از ناحیه وی صورت گرفته و به صراحت به آن اقرار داشته است. مستند به اعتراف و اقاریر خود وی نه‌تنها اساس اینکه زنان و مردان بی‌گناه مورد اهداف تروریستی قرار گرفتند برای وی مهم نبوده بلکه در صدد افزایش این تعداد بوده است. در کنار اقدامات کور تروریستی اهداف  اقتصادی، امنیتی و اجتماعی نیز مورد هدف وی قرار داشته است. شارمهد و عناصر وابسته به وی مورد حمایت سرویس‌ها و سازمان‌های تروریستی بوده‌اند.

خدمات جمهوری اسلامی در زندان‌ها بر کسی پوشیده نیست

در ادامه، سخنگوی قوه قضائیه درباره وضعیت زنان در زندان‌ها و شرایط اشتغال و کسب و کار آنها اظهار کرد: خدماتی که جمهوری اسلامی ایران درخصوص زندان‌ها انجام داده بر کسی پوشیده نیست. تمام برنامه‌ریزی ما این است که مددجویان محترم واجد شرایط مطلوبی باشند که برای حوزه زندان برای نسوان هم در نظر داشته‌ایم. در حوزه زندان هرکس ادعایی دارد، مخصوصا کسانی که صاحب تریبون هستند، مستند سخن بگویند و ما هم مستند و مستدل در مقام پاسخگویی هستیم. بدون سند سخن گفتن، شیوه معاند و خصم است.

دستگیری یک متهم به آدم‌ربایی در پرونده سما جهانباز

او همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده سما جهانباز - دختر جوان اصفهانی که از حدود هفت ماه قبل در شیراز ناپدید شده است - گفت: پرونده‌ای در این زمینه در شعبه 13 بازپرسی دادسرای عمومی شیراز که ویژه رسیدگی به امور جنایی است، مفتوح و پرونده در مرحله مقدماتی است. یک نفر در 24 بهمن امسال به اتهام مقید پرونده دستگیر شده و با صدور تامین صادره فعلا در بازداشت است. اتهام این فرد همان چیزی است که در پرونده مطرح شده و در حوزه آدم‌ربایی است.

تشکیل پرونده قضایی برای وزیر پیشین نفت

همچنین، ستایشی درمورد پرونده مربوط به مدیران دولتی سابق گفت: بر اساس دستور رئیس قوه قضاییه برای برخورد با ترک فعل مسئولان، درخصوص عدم جمع‌آوری گازهای مشعل میادین نفتی و گازی برای وزیر وقت نفت پرونده قضایی تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: عدم اقدام موثر و به موقع وزیر وقت نفت در جمع‌آوری گازهای مشعل میادین نفتی که منجر به اتلاف منابع، آلودگی و تخریب محیط زیست شده است، از مصادیق تضییع اموال دولتی و تهدید علیه بهداشت عمومی تشخیص داده شده و گزارش برای مرجع قضایی ارسال شده است. گزارش در مرحله بازپرسی بوده و در دادسرای تهران در حال رسیدگی است.

پرونده‌های تعزیراتی درباره تخلفات بازار گوشت

در ادامه، خبرنگاری این پرسش را مطرح کرد که «با توجه به حساسیت‌ها در بازار مصرف گوشت، چه تعداد پرونده تعزیراتی در رابطه با تخلفات تشکیل شده است؟» که ستایشی پاسخ داد: رقم رسیدگی پرونده سازمان تعزیرات 8 هزار 210 فقره بوده که مختومه شده است. پرونده‌های تشکیل‌شده مربوط به تخلفات عرضه، امور بهداشتی، قاچاق و فروش دام بوده است. متخلفین به پرداخت 646 میلیارد و 775 میلیون و 611 هزار ریال محکوم شدند.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در برابر پرسشی درباره عدم عفو وحید اشتری پاسخ داد: نسبت به فرد مورد نظر پرونده‌هایی مطرح بوده است و واحدهای قضایی مربوطه مطابق به این پرونده رسیدگی کردند و تصمیم لازم را اتخاذ کردند. او تعدادی پرونده دارد و مطابق قانون باید تجمیع شود.

پرونده احمد عراقچی، اخلال در نظام اقتصادی بوده، نه مداخله در بازار ارز

در ادامه، این پرسش از سوی اکوایران مطرح شد که «بانک مرکزی اعلام کرده در بازار فردایی ارز مداخله می‌کند. با این حساب پرونده برخی مدیران سابق ارزی مثل احمد عراقچی که به دلیل مداخله در بازار متهم شده بوده‌اند، چه می‌شود؟»

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به اکوایران گفت: امید داریم با تمهیدات و تدابیری که مراجع تصمیم‌گیرنده در حوزه تنظیم معادلات ارزی و طلا صورت داده‌اند، شاهد رفع مشکلات باشیم. آنچه به نظر می‌رسد، ان‌شاءالله به نتیجه برسد. قوه قضائیه در حدود ماموریت‌های قانونی خود آمادگی کامل دارد که با حوزه‌های مربوطه مطابق موازین قانونی کمک کند.

ستایشی ادامه داد: درمورد اتهامات اخلال مربوط به آقای عراقچی، اتهامات ایشان در حوزه مداخله در بازار ارز نبوده بلکه اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام ارزی بوده است و مداخله در بازار ارز نبوده است. به صراحت می‌گویم برای رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به افرادی که حسب مورد با فعل و ترک افعالشان که به موجب قانون قابل مجازات است، دستگاه قضایی هیچ تعارفی ندارد. نسبت به مدیریت بازار ارز و طلا، اینها جزو مسئولیت‌های مدیران ارزی و بانکی کشور است و به عهده قوه محترم مجریه و مرجع مربوطه است.

در ادامه این نشست، ستایشی درباره اقدامات سازمان بازرسی برای حمایت از تولیدکنندگان گفت: در 9 ماهه نخست امسال، 730 فقره پرونده با موضوعات مرتبط با امر حمایت تولید و سرمایه‌گذاری در سازمان بازرسی کل کشور تشکیل شده است. 239 فقره از این پرونده‌ها در راستای حل مشکلات واحدهای تولیدی رسیدگی شده است. هزار و 162 واحد تولیدی مورد بازدید واقع شده است.

وی افزود: 500 فقره نامه به صورت گزارش هشداری ارسال شده است. هزار و 777 فقره شکایت با موضوع حمایت از تولید به سازمان بازرسی ارسال و اقداماتی به عمل آمده است. جلوگیری از تعطیلی 181 واحد، افزایش و تولید در 217 واحد تولیدی صورت گرفته است. تسریع در اخذ مجوز 312  واحد مجوز انجام شده است.