آمار خودروهای فرسوده اعلام شد
بازار خودرو به محاصره این خودروها در آمد
اکو ایران : خودروهای فرسوده نزدیک به 45 درصد خودروهای در حال تردد را تشکیل می دهند بنابراین می توان گفت خودروهای اسقاطی بازار خودرو را محاصره کرده اند. اگر سیاست گذار فکری به حال این خودروها نکند و زمینه را برای خروج آنها فراهم نکند. خودروهای فرسوده بیش از پیش مصرف بنزین را افزایش داده و به دنبال آن شاهد آلوده تر شدن هوای کلانشهرها خواهیم بود.

به گزارش اکو ایران، رییس فراکسیون محیط زیست از وجود حدود 17 میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور خبر داد. بر اساس اعلام سمیه رفیعی حول و حوش 38 میلیون دستگاه خودرو در جاده ها و خیابان های کشور تردد می کنند بنابراین 45 درصد خودروهای موجود را خودروهای اسقاطی تشکیل می دهند.
با توجه به آمارهای ارائه شده از سوی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس به طور تقریبی از هر دو خودرویی که وجود دارد یک دستگاه فرسوده محسوب می شود. بنابراین بازار خودرو در محاصره خودروهای فرسوده قرار دارد. چنانچه سیاست گذار کلان برای معضل خودروهای فرسوده فکری عاجل نکند تبعات منفی تردد فرسوده ها دامن گیر کشور می شود.
وجود 17 میلیون دستگاه خودروی فرسوده سبب می شود که مصرف بنزین افزایش چشمگیری یابد و در فواصل زمانی کوتاه شاهد باشیم که مصرف بنزین قله های جدید را فتح می کند.
آن طور که رفیعی می کند در کنار تردد 17 میلیون دستگاه خودروی فرسوده، حول و حوش 11 میلیون دستگاه موتورسیکلت فرسوده نیز حضور دارند. باید به لشکر خودروها و موتورسیکلت های اسقاطی، فرسوده بودن 80 درصد ناوگان حمل و نقل کلانشهرها را نیز اضافه کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس معتقد است همه این آمارها در کنار آلایندگی بالا و مصرف سوخت وحشتناک خودروهای فرسوده و تلفات تصادفات رانندگی که ناشی از تردد خودروهای فرسوده است حکایت از ضرورت ورود جدی به جایگزینی خودروهای فرسوده است.
رفیعی با اشاره به «قانون هوای پاک» و «ساماندهی صنعت خودرو» می گوید مجلس تدابیر لازم را برای هموار کردن راه خروج خودروهای فرسوده را به لحاظ قانونی مهیا کرده است.
به نظر رییس فراکسیون محیط زیست مجلس یازدهم متولیان می توانند با اجرای قانون مشکلات این حوزه را رفع کنند.
این نماینده مجلس راهکارهایی برای این منظور نیز مطرح می کند راهکار اول خروج سالی 500 هزار دستگاه خودروی فرسوده است. به اعتقاد رفیعی اسقاط این تعداد خودروی فرسوده می تواند زمینه را برای کاهش مصرف بنزین در کشور در کنار بهبود هوای کلانشهرها مهیا کند.
رفیعی معتقد است ظرفیتی که برای واردات خودروهای دست دوم مهیا شده می تواند کمک کند که خودروهای اسقاطی زودتر خارج شده و دست دوم های وارداتی جایگزین آنها شوند.
به اعتقاد این نماینده مجلس چنانچه خودروهای فرسوده با خودروهای برقی و هیبریدی تعویض شوند این اتفاق می تواند زمینه را برای تاثیرگذاری بیشتر روی کاهش مصرف بنزین و آلودگی هوا مهیا کند.
البته شرکت های خودروساز تجاری داخلی نیز باید تولید محصولات برقی و هیبریدی را در دستورکار قرار دهند.
رییس فراکسیون محیط زیست تاکید می کند برای اثرگذار بیشتر در کوتاهترین زمان ممکن باید نوسازی خودروهای حاضر در حمل و نقل عمومی و همچنین موتورسیکلت ها نوسازی شوند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرنگار والاستریت ژورنال تاریخ دور بعدی مذاکرات هستهای را اعلام کرد
-
اولتیماتوم نانوشته به تهران؛ ترامپ خواستههای حداکثری را در مذاکرات کنار میگذارد؟
-
پشت پرده فشار جدید روبیو و ویتکاف روی تهران؛ تاکتیک جدیدی که پنجره توافق را میبندد؟
-
اولین خودروی وارداتی که قرار است در ایران تولید شود، مشخص شد / خودروسازان خارجی به پیشواز توافق ایران و آمریکا رفتند؟
-
نیویورکتایمز: نکته مغفول در مصاحبه جدید ویتکاف/ رویترز: تهران و ترامپ تا رسیدن به توافق راه درازی پیش رو دارند
-
شارژ حساب بازنشستگان تأمیناجتماعی از امروز با ارقام جدید
-
بازگشت ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی؛ تصمیم جدید دولت برای کنترل بازار
-
هشدار مجلس خبرگان رهبری به دونالد ترامپ
-
عراقچی: آماده تعامل برد-برد با آمریکا در ازای خاتمه تحریمها هستیم