به گزارش اکو ایران، وزیر صمت در حالی از افتتاح 70 ایستگاه شارژ خودروهای برقی در تهران طی هفته دولت خبر داده بود که پیش تر اعلام کرده بود احداث 72 ایستگاه شارژ برای محصولات برقی در هفته اول شهریور در دستوکار است. بنابراین هنوز از جایگاههای شارژ خودروهای برقی رونمایی نشده، دو ایستگاه غیب شدند.

عباس علی آبادی 19 مرداد سال جاری در حاشیه سفری که به استان سمنان داشت برای اولین بار از افتتاح ایستگاههای شارژ سریع خودروهای برقی در تهران همزمان با هفته دولت خبر داد.

وزیر صمت دولت سیزدهم همچنین از رایزنی با شرکت های خودروساز برای تولید محصولات به صورت برقی سخن گفت.

 بعد از تحویل گرفتن سکان هدایت وزارت صمت بحث تولید و عرضه خودروهای برقی را به عنوان یکی از سیاست های خود در حوزه خودرو مورد توجه قرار داد.

آن طور که علی آبادی گفت بحث ورود خودروهای برقی به تهران با تاکسی ها استارت خواهد خورد. ایستگاههای شارژ نیز به منظور شارژ کردن تاکسی های برقی در سطح شهر تهران ایجاد خواهند شد.

البته سیاست گذار خودرویی به دنبال این است تا علاوه بر تاکسی از اتوبوس و سایر وسایل حمل و نقل برقی نیز در ناوگان شهری استفاده کند.

براساس اعلام وزیر صمت مردم از آبان سال جاری حضور خودروهای برقی (تاکسی ها) را در سطح شهر مشاهده خواهند کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند ایده وزیر صمت دولت سیزدهم برای تولید و عرضه خودروهای برقی در حد ایده باقی می ماند. زیرا زیر ساخت های لازم را برای تولید و عرضه محصولات برقی توسط شرکت های خودروساز مهیا نیست.

کارشناسان تاکید می کنند علاوه بر نبود زیر ساخت های لازم مانند ایستگاههای شارژ، شرکت های خودروساز و قطعه ساز نیز برای تولید محصولات برقی و ایجاد شبکه خذمات پس از فروش به محصولات برقی با چالش هایی روبرو هستند. نکته دیگری که مورد توجه کارشناسان قرار دارد بحث تامین برق مورد نیاز برای شارژ محصولات برقی است.

البته وزیر صمت معتقد است مشکلی برای تأمین برق خودروهای برقی نیست. علی آبادی تاکید می کند از پریز پنج آمپر برق به راحتی می‌توان برای شارژ خودروهای برقی در مناطق روستایی و شهری استفاده کرد.

باید منتظر ماند و دید ایده برقی کردن خودرو که وزیر صمت دولت سیزدهم بر ان اصرار می کند، چه سرانجامی پیدا می کند آیا این ایده می تواند عملیاتی شود و خودروهای برقی، چه داخلی و چه وارداتی، سهمی از بازار را به خود اختصاص دهند یا اینکه این ایده روی کاغذ باقی می ماند و قابلیت اجرا در ابعاد وسیع پیدا نمی کند.