شب های ماه رمضان تهران تا صبح بیدار بود . کافه ها تا 3 تا 4 بامداد باز بودند و جمعیت خیابان هایی که درآن کافه یا رستورانی بود بیش از صبح های گرم اردیبهشت ماه بود . به نظر می رسید با تجربه موفق شب های روشن و پر رونق رمضان و شب های طولانی بهار و تابستان این رویه ادامه پیدا کند اما این اتفاق نیفتاد . درحالی که مدیران شهری در سال های اخیر تلاش کرده بودند شب های شهر را هم زنده و پویا کنند اما پلیس زیر بار زیست شبانه درپایتخت نمی رفت .

مدیران شهری جدید هم دراین خصوص با احتیاط سخن می گفتند . مهدی عباسی،رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران درباره اجرای زیست شبانه در پایتخت که در دوره گذشته مدیریت شهری به تصویب رسید، اما مورد مخالفت فرمانداری قرار گرفت، گفته بود: برخی از مسائل چند وجهی است و باید همه ابعاد آن را در نظر گرفت. وقتی می‌خواهیم تصمیمی بگیریم که در تصمیم ما ذی نفعان متعددی وجود دارند، باید نظارت همه اخذ شود. اصل زیست شبانه موضوع بدی نیست و در جاهایی به عنوان پاتوق‌های شبانه می‌تواند تعریف شود و خدمات‌رسانی در برخی از ساعات شب به شهروندان ارائه شود. این قابلیت وجود دارد و باید با پلیس صحبت کرد. ممکن است در جاهایی مشکلی وجود دارد و پلیس زمان مناسبی را می‌خواهد تا آن را برطرف کند. باید این زمان را به آن‌ها داد تا موضوع را بپذیرند.

 به گفته عباسی این مساله که شهر در شب به صورت کامل در سکوت و سکون باشد با شرایط امروز جامعه ما همخوانی ندارد. اگر ما به صورت رسمی این را تعریف نکنیم، افراد این کار را غیررسمی انجام خواهند داد که آسیب آن بیشتر است.

 اما پلیس مخالف همیشگی زیست شبانه در تهران است .  حسین رحیمی رییس پلیس پایتخت درباره تداوم فعالیت اصناف در نیمه شب و شکل‌گیری زیست شبانه گفته است: ما چیزی به نام زیست شبانه نداریم و این موضوع را به اعضای شورای شهر هم می‌گویم. در گذشته مکرر این مطلب مطرح شده است، اگر قرار باشد زیست شبانه داشته باشیم، باید تمهیدات لازم برای آن اندیشیده شود. پلیس به عنوان متولی و مسئول برقراری امنیت تاکنون این موضوع را نپذیرفته و البته بحثی هم در این خصوص با ما نشده است.

اما امروزسعید بیگی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران براهمیت موضوع «زیست شبانه» تاکید کرده و گفته است که شهردار و شورای اسلامی شهر تهران به این موضوع ورود پیدا کرده‌اند؛ مهم‌ترین اثر «زیست شبانه»، تزریق شادابی و نشاط در شهر است؛ با توجه به آغاز تابستان و گرمی هوا در روز، می‌توان از خنکی هوای شب برای ایجاد سرزندگی در شهر از طریق «زیست شبانه» استفاده کرد.

با بیان اینکه اهداف «زیست شبانه» نباید مزاحمتی برای موضوعات دیگر ایجاد کند، افزود: اجرای زیست شبانه نیاز به پیوست اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد و این موضوع تنها مربوط به شرکت ساماندهی نمی‌شود و باید بخش‌های دیگر شهرداری تهران در این‌باره به ما کمک کنند.

بیگی در تشریح اقدامات لازم برای فعال کردن «زیست شبانه» گفت: بازارچه های موقتی توسط شرکت ساماندهی در نقاط مختلف شهر تهران در حال اجراست؛ برگزاری این بازارچه های موقت از لحاظ عدم ایجاد معضلات ترافیکی و عدم آسیب رساندن به اصناف بررسی می‌شود؛ رسته‌ای که سالیانه به شهرداری مالیات و عوارض پرداخت می‌کند نباید بخاطر بازارهای موقت دچار آسیب شود.

وی در ادامه عنوان کرد: پس از بررسی تمام شاخص‌های تخصصی، امکان ایجاد بازارچه موقت طی دو تا سه ماه وجود دارد؛ عمده این بازارچه‌های موقت در ساعات شب هم فعالیت می‌کنند و این موضوع به فعال کردن زیست شبانه کمک می‌کند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ون کافه‌ها را یکی دیگر از عوامل فعال کردن زیست شبانه دانست و گفت: در حال حاضر ۲۵۰ ون کافه در سطح شهر تهران وجود دارد که از این تعداد، حدود ۱۰۰ ون کافه مجوز دریافت کرده‌اند؛ ارائه مجوز به ون کافه‌ها همراه با یک‌سری ملاحظات بهداشتی، نمای بصری ون و شهر، عدم مزاحمت ترافیکی و ... است.

بیگی در ادامه از ابلاغ سندبالادستی برای ساماندهی ون کافه‌ها و مشاغل سیار بی‌کانون موتوری توسط سازمان همیاری‌ها و دهیاری‌های کشور خبر داد و افزود: وزارت کشور به موضوع ساماندهی ون کافه‌ها ورود پیدا کرده و با کمک مجمع شهرداران کلانشهرها سند بالادستی برای این موضوع را تهیه کرده است؛ زمینه بهبود خدمت‌رسانی به شهر، افزایش شادی افزایی و سرزندگی، ایجاد اشتغال و ... از طریق ابلاغ این سند بالادستی فراهم می‌شود.

وی عنوان کرد: حدود ۱۱۴ بوستان در سطح شهر تهران شناسایی شدند تا مناطق ۲۲ گانه به همراه شرکت ساماندهی از ظرفیت بوستان‌ها به صورت موقتی برای ایجاد ساختارهای زیست شبانه استفاده کنند.