به گزارش اکو ایران ،اعضای شورای شهر تهران هنوز ازجزییات تفاهمنامه های شهرداری درخصوص تولید مسکن اطلاعی ندارند . مدتی پیش حبیب کاشانی درصحن شورای شهر از شهردار تهران درخواست کرد درخصوص قرارگاه مسکن  و فعالیت های آن شفاف سازی کند . مهدی اقراریان رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیزدر تذکری خواستار شفاف سازی در خصوص تفاهمنامه های شهرداری در حوزه مسکن شد .

در جلسه امروز شورای شهر تهران نیز ناصرامانی ، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به دعوت اعضای شورای شهر برای حضور در مراسم کلنگ زنی نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت :‌ بنده به عنوان یک عضو شورا اصلا نمی‌دانم این چیست و نقش شهرداری چیست و ما کجای کار قرار داریم و در آنجا چه چیزی را می‌بینیم؟  در مورد مسکن می‌خواهیم چه کار کنیم؟ شهرداری باید این آلارم ها را دریافت کند. ما شورا هستیم، به مردم قول دادیم و سوگند یاد کردیم که از حقوق مردم دفاع کنیم. در جریان مسائل شهر نیستیم. اینها عکس العمل است و یک بخش هم احساسی است چون به حساب نمی‌آییم. ما به سفر آقای زاکانی به تاجیکستان و اجازه نگرفتن از شورا واکنش نشان دادیم، به مصوبه‌ای که شورای معاونین در مورد شهرسازی انجام دادند. تا کی باید سکوت کنیم. شورا را به حساب بیاورید و مرزهای قانونی شورا را رعایت کنید.

با وجود این اعتراض ها اما کلنگ آغاز عملیات عمرانی ۳هزار مسکن به صورت همزمان در مناطق ۴، ۵ و ۱۶ شهر تهران زده شد .

به گفته مسئولان بنیاد مسکن شهرداری در این پروژه ها در بحث صدور پروانه همکاری کرده و زمین را در اختیار این طرح قرار داد .مصوبه این پروژه ها روز گذشته در کمیسیون ماده 5 به تصویب رسیده و مدیران شهری و بنیاد مسکن امروز کلنگ این پروژه ها را به زمین زدند .

علی نیکزاد، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مراسم کلنگ زنی طرح تامین مسکن جایگزین گودنشینان باغ آذری در منطقه ۱۶ تهران با اشاره به آغاز عملیات عمرانی ۳هزار مسکن به صورت همزمان در مناطق ۴، ۵ و ۱۶ تهران گفت: این پروژه در سه نقطه از شهر تهران به صورت همزمان آغاز می شود که کلنگ زنی در مناطق ۴ و۵ با حضور شهرداران مناطق و معاونان بنیاد مسکن  و در منطقه ۱۶ با حضور شهردار تهران و به صورت بر خط با دو منطقه دیگر انجام شد.

این پروژه ها براساس توافق شهردار تهران با رئیس جمهور مبنی بر ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تهران، اجرایی می شود که از این تعداد؛ ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی برعهده بنیاد مسکن گذاشته شده است.

رئیس بنیاد مسکن ادامه داد: شهردار تهران به همراه معاون شهرسازی و معماری اش در یک اقدام انقلابی قرارگاه مسکن را در شهر تهران راه اندازی کرده است. این قرارگاه به معنای واقعی جهادی است که با حضور دستگاه های مختلف جلساتی را برگزار کرده است تا بخشی از این پروژه با محوریت بنیاد مسکن، امروز کلنگ زنی شود.

 وی یادآور شد: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا آخر خردادماه۱۴۰۱ حدود ۷هزار واحد دیگر نیز باید توسط بنیاد مسکن به مرحله کلنگ زنی برسد.

نیکزاد با بیان اینکه در کار جهادی اجرای هر پروژه ای باید زمان معینی داشته باشد، تاکید کرد: امیدواریم با همکاری شهرداری عملیات اجرایی ۷هزار واحد نیز آغاز شود تا در نهایت ۱۰هزار واحد از ۱۸۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن عملیاتی شود.

وی با اشاره به اینکه این پروژه توسط مهندسان مشاور قوی در چندین جلسه بررسی شده و جزو پروژه های فاخر و دارای سرانه های هفتگانه خدماتی است، افزود: شاه بیت کار ما این بود که در نظر بگیریم یکی از مدیران در این پروژه ها قرار است ساکن شوند.

رئیس بنیاد مسکن بیان کرد: در پروژه باغ آذری نوسازی بافت فرسوده اتفاق می افتد. تهران پایتخت ایران اسلامی است و وجود این میزان بافت فرسوده در شان پایتخت نیست.

نیکزاد یادآور شد: همه شاهد عزم شهردار تهران در نوسازی بافت فرسوده هستیم. مکان پروژه باغ آذری در خدمت خدمات شهرداری بوده است که با برنامه ریزی انجام شده این بخش از شهرداری دچار مشکل نمی شوند. این در حالی است که پروژه افق اکباتان با حوزه حمل و نقل عمومی در ارتباط است و مجری این طرح در پروژه خط ۴ مترو تهران است.

 رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به امکان استفاده از تسهیلات بافت فرسوده وزارت راه و شهرسازی در قالب طرح جهش مسکن برای ساکنان گود آذری گفت: کار ارزشمندی در تهران انجام شد. با این برنامه ریزی پروژه فاخری در شهر تهران انجام می شود. تمامی تسهیلاتی که در قانون جهش تولید مسکن مصوب شده در این پروژه قابل استفاده است.

نیکزاد ادامه داد: شهرداری در بحث صدور پروانه همکاری کرده است و زمین را در اختیار این طرح قرار داد و با انجام کارشناسی های لازم  تهیه نقشه ها انجام شده و به تصویب کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی مسکن رسیده بنابراین امروز  پروژه کلنگ زنی شد.

حمیدرضا صارمی  نیز در این مراسم گفت: طرحی که امروز شاهد کلنگ زنی آن هستیم روز گذشته در کمیسیون ماده پنج تصویب و امروز اجرا شد. از شرکت نوسازی اکباتان تقاضا داریم برای توجه به رویکرد شهردار تهران مبنی بر معماری ایرانی-اسلامی، جلسه‌ای با شهرداری داشته باشد.

وی افزود: تغییر در تکنولوزی ساخت نیز می تواند بسیار موثر باشد. وقتی به سرعت کار کنیم مردم بسیار خشنودتر خواهند بود. شهرداری امروز نشان داد اراده اصلی اش بر عدالت فضایی است.

صارمی ادامه داد: یکی از نحوه های ورود به بافت فرسوده مدلی است که امروز انجام شده که در یک هم افزایی ای که بین شهرداری و بنیاد مسکن شکل گرفته؛ آورده شهرداری زمین و پروانه و آورده بنیاد مسکن ساخت است. تمام زیرساخت‌های شهری در این پروژه فراهم است و گود آذری نیز تبدیل به سرانه شهری می شود و تبدیل به مسکن نمی شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اضافه کرد: یکی از رویکردهای شهردار تهران رویکرد جهادی، ایجاد زیرساخت‌ها و افزایش سرانه ها در مناطق مختلف شهر است و راه این کارها اینگونه مداخلات است.

وی در ادامه بیان کرد: برای سال اول این طرح چهار ساله، بیشترین سهم را به خود مالکین  اختصاص دادیم یعنی به آنها ۴۵۰ میلیون تومان وام و ۲۰ میلیون ودیعه اختصاص می دهیم.

صارمی عنوان کرد: همچنین برای ساخت ۷۵۰ واحد در یافت آباد کار اجرایی را با یک شرکت مذاکره کردیم  و علاوه بر این بازسازی، نوسازی و روش‌های مختلف را در بخش مسکن ادامه خواهیم داد تا با این اقدامات ارتقای شاخص های زندگی مردم تهران را شاهد باشیم.

در ادامه کوروش امیدی پور، مدیرعامل شرکت نوسازی و عمران اکباتان بنیاد مسکن کشور گفت: پروژه امروز جزو پروژه های بزرگ مقیاس در بافت فرسوده شهری تهران است که با هدف تامین مسکن با کیفیت برای گودنشینان باغ آذری در منطقه ۱۶ به اجرا در می آید؛ کاهش خطرات ناشی از حوادث قهری، کاهش آسیب های اجتماعی و دستیابی به سیمای شهری مطلوب از جمله نتایج این پروژه خواهد بود.

وی افزود: ۳۶ هزار متر مربع مساحت زمین این پروژه است که متعلق به شهرداری است و شامل  ۱۸۸ هزار متر مربع زیربنا و ۱۴ بلوک ساختمانی است. ۱۲ بلوک آن مسکونی است  و مابقی برای کاربری هایی مانند پارکینگ خواهد بود. اسکلت سازه بتونی و ارزش ریالی سرمایه گذاری آن بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان است.

امیدی پور ادامه داد: مطالعات خاک و طراحی فاز اول طرح به وسیله مهندسان شرکت اکباتان آغاز شده و مراحل پایدار سازی گود در چارچوب نظام فنی به مرحله اجرا در آمده است.

مدیرعامل شرکت نوسازی و عمران اکباتان اظهار کرد: فضاهای آموزشی، درمانی، ورزشی، فرهنگی ، مذهبی و حفظ و گسترش فضای سبز، مسیر سلامت، موارد آتش نشانی و ایمنی در آن لحاظ شده است.

وی بیان کرد: ویژگی دیگر، تنوع در ابعاد و متراژ های این پروژه است و تلاش شده از ۵۵ تا ۱۰۵ متر متغیر باشد تا طیف متنوع تری از ساکنان را در خودش جا دهد.

امیدی پور عنوان کرد: این پروژه با مشارکت شرکت نوسازی اکباتان و سازمان نوسازی شهر تهران به صورت مشارکتی اجرا می شود، زمین در اختیار سازمان مدیریت پسماند بوده و با همکاری شهرداری در ابتدای امسال بخشی از زمین در اختیار ما قرار گرفته است که سوله های بخش جنوبی با دقت باز شد و تحویل داده شد.

وی گفت: در سایت شاداباد که متعلق به سازمان مدیریت پسماند است تمام امکانات و تجهیزات ایجاد و کارگاه های آن آماده بهره برداری شده تا کار خدمات رسانی مدیریت پسماند نیز تعطیل نشود و استمرار پیدا کند. یک سوم زمین در اختیار ما قرار گرفته و مدت قرارد ۴۸ ماه است و امیدواریم که مابقی بخش های آن نیز در اختیار قرار بگیرد.

علیرضا زاکانی  هم در این مراسم گفت: کاری که امروز آغاز می شود حاوی پیام های مختلفی است؛ پاسخ معتبر به ایجاد عدالت در تهران و نزدیک کردن فاصله شمال و جنوب است. هم معطوف به الگوسازی و محله سازی است که با اولویت دادن به نوسازی بافت فرسوده درصددیم الگویی در این نقطه بسازیم و هم معطوف به ایمنی بخشی به این بافت هاست. لذا باید این کار بزرگ را که در سه منطقه ۱۶ و ۴ و ۵ با هم آغاز می شود، تبریک گفت.

وی افزود: مسکن یکی از موضوعاتی است که ‌در تهران محل صدمه زدن به معیشت و سبد زندگی مردم است. در تهران  اگر فردی مسکن نداشته باشد ۶۵ درصد حقوقش باید به مسکن برای اجاره اختصاص داده شود و اگر در طلب خریدن مسکن باشد با شرایط فعلی حدود ۷۰ سال زمان می برد.

زاکانی ادامه داد: از آنجایی که در شهرداری از ابتدا اذعان داشتیم که نمی توانیم نسبت به نیازهای جامعه و شهروندان بی تفاوت باشیم، توجه به حوزه مسکن مورد عنایت قرار گرفت. همچنین الگویی را در حوزه های مختلف دنبال کردیم که آن تشکیل قرارگاه های عملیاتی بود.

شهردار تهران اضافه کرد: مثلا در حوزه اجتماعی بنا شد همتی  توسط همه نهادها صورت بگیرد. حاصل این قرارگاه این بود که بالغ بر ۶۳۰۰ معتاد متجاهر از مناطق ۷ گانه جمع و در کمپ ها جایگزین شدند که این مسیر ادامه دارد.

زاکانی عنوان کرد: وقتی بنا شد در راستای اراده ای که در کشور است سالانه  یک میلیون مسکن ساخته شود، در تهران تفاهم نامه ای را با وزارت راه امضا کردیم و قدرالسهم خود را با وجود اینکه در جهش مسکن وظیفه ای نداشتیم، پذیرفتیم تا بتوانیم در نوسازی بافت فرسوده، مسکن سازی و فقرزدایی در بافت فرسوده و در نهایت تغییر چهره شهر و  ماحصل آن افزایش ایمنی و پایداری شهر موثر باشیم.

شهردار تهران یادآور شد: مفتخریم که همه این امور را دنبال کردیم و سهم ۱۰ هزار واحدی با همکاری بیناد مسکن رقم خورد. مرحله اول آن در این سه نقطه احداث بیش از ۳ هزار واحد مسکونی است و برای ۷ هزار واحد الباقی قبل از خرداد سال آینده تمهیدات لازم انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: لذا باید برای تامین ایمنی و تغییر چهره شهر در این ۱۸۰هزار واحد در نظر گرفته شده یک شیوه جدید داشته باشیم که سرانه های خدماتی هفت گانه نیز در آنها فراهم باشد.

زاکانی اظهار داشت: امیدواریم دغدغه مردم را در حوزه مسکن کاهش دهیم. شهرداری خود را مکلف می داند در بازار مسکن و قیمت مسکن ورود جدی و نقش آفرینی اساسی داشته باشد.  این کار نویدی برای حرکت های جهادی است که مسیر آسایش و آرامش بیشتر برای مردم خواهد بود.

زاکانی در حاشیه کلنگ زنی طرح تامین مسکن جایگزین گودنشینان باغ آذری در جمع خبرنگاران گفت: امروز کلنگ زنی سه مجموعه مسکن در مناطق ۴، ۵ و ۱۶ را داریم. در منطقه ۱۶ کلنگ زنی این مجموعه در باغ آذری عملا خداحافظی با آخرین گود تهران یعنی گود سیددرویش است. با ساخت و سازی که در این گود صورت می گیرد و تقدیم به کسانی می شود که در آن زندگی می کنند، شرایط به سمتی می رود که تهران با گودهای خود خداحافظی کند و شرایط جدیدی برای پایتخت داشته باشیم.

وی افزود: این کار بخشی از تفاهمی است که با بیناد مسکن داشتیم، مرحله اول آن حدود ۳ هزار واحد است که امروز کلنگ زنی شد و ۷ هزار واحد باقی مانده نیز در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ کلنگ زده خواهد شد. برای سال آینده ۱۸۰ هزار واحد را برای ساخت و نوسازی در دستور کار داریم که بخش عمده آن با تفاهمی است که قرار است در قالب قانون جهش مسکن در بافت فرسوده و زمین‌های ذخیره شهری انجام شود.

شهردار تهران بیان کرد: قدرالسهم ما نصف نصف است اما  هر پروژه ای اختصاصات خاص خود را دارد. مثلا در پروژه ای که در آن حضور داریم بنا است که سرانه های هفت گانه نیز تامین شود. در این قدرالسهم تفاوت هایی ایجاد می شود اما زمین و پروانه از شهرداری است و بنیاد مسکن ساخت آن را برعهده دارد. ما هم ما به ازای آن برای افرادی که در گود ساکن هستند و در محرومیت به سر می برند واحد تحویل می دهیم و مجموعه گود برای سرانه های هفت گانه اختصاص پیدا می کند.

زاکانی ادامه داد: هدف گذاری این است که ۱۸۰ هزار واحد برای سال آینده شروع و در هر سال نیز به اقتضای ظرفیت هایی که شهر دارد بتوانیم ساخت واحدها را عملیاتی کنیم و پرونده معضل بزرگ مسکن را در تهران ببندیم. اساس کار شهرداری داشتن زمین و مجوز است که پایه اصلی ساخت است. شهرداری هم با مجموعه نهادهای انقلابی مانند بنیاد مسکن و هم با بخش خصوصی مشارکت می کند.