به گزارش اکوایران، وزیر دفاع ایالات متحده با متهم کردن چین نسبت به تهاجمی‌تر شدن رفتارش، مدعی شد آمریکا همچنان به دنبال مدیریت تنش‌هاست.

به دنبال مدیریت تنش‌ها

بنا بر گزارش یورونیوز، به ادعای لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، این کشور سهم خود را برای مدیریت تنش‌ها با چین و جلوگیری از درگیری با این کشور انجام می‌دهد حتی اگر پکن به سیاست‌های تهاجمی فزاینده خود در آسیا و به ویژه در قبال تایوان ادامه دهد. 

 وزیر دفاع آمریکا که به سنگاپور سفر کرده در حاشیه نشست امنیتی آسیا موسوم به «شانگری‌لا» با وی فنگه، وزیر دفاع چین دیدار کرد. دو مقام ارشد دفاعی چین و آمریکا تاکید کردند که می‌خواهند روابط خود را بهتر مدیریت کنند اگرچه هیچ نشانه‌ای از پیشرفت در حل اختلافات وجود ندارد. روابط چین و ایالات متحده در ماه‌های اخیر بیش از گذشته متشنج بوده و دو اقتصاد بزرگ جهان بر سر همه چیز از تایوان و سوابق حقوق بشر چین گرفته تا فعالیت‌های نظامی این کشور در دریای چین جنوبی با یکدیگر اختلاف نظر جدی داشته‌اند. 

وزیر دفاع آمریکا در این نشست تاکید کرد که ایالات متحده همچنان در کنار متحدان خود از جمله تایوان خواهد ایستاد. او همچنین اضافه کرد که این امر به ویژه از آن جهت حائر اهمیت است که جمهوری خلق چین همچنان رویکردی قهرآمیز و تهاجمی در قبال ادعاهای ارضی خود دارد. آستین همچنین گفت که تعداد برخوردهای «ناامن و غیرحرفه‌ای» بین هواپیماها و کشتی‌های چینی با هواپیماهای دیگر کشورها افزایش یافته است. ماه گذشته یک هواپیمای جنگنده چینی یک هواپیمای تجسسی نظامی استرالیا را به طور خطرناکی در منطقه ردیای چین جنوبی رهگیری کرده بود. همچنین ارتش کانادا هم بارها هواپیماهای جنگی چین را به آزار و اذیت هواپیماهای کشتی این کشور متهم کرده‌است. تایوان هم سال‌هاست که از ماموریت‌های مکرر نیروی هوایی چین در حریم هوایی خود شکایت می‌کند اما چین استقلال این جزیره را به رسمیت نمی‌شناسد و تایپه را به عنوان یکی از استان‌های سرزمین چین در نظر می‌گیرد. این اقدامات پکن در ماه‌های اخیر به شکل فزاینده‌ای افزایش یافته است. 

آستین در بخشی از صحبت‌های خود در سنگاپور ضمن اشاره به این مسئله، این اقدامات چین را محکوم کرد. وزارت خارجه تایوان هم ضمن تشکر از ایالات متحده بابت حمایت از تایپه، ادعاهای چین در قبال این جزیره و حق حاکمیت بر آن‌را «پوچ» دانست. وزیر دفاع آمریکا در دیدار با همتای چینی خود در خصوص سیاست واشنگتن در قبال تایوان گفت: «سیاست ما تغییر نکرده است اما متاسفانه به نظر نمی‌رسد که این موضوع برای جمهوری خلق چین صادق باشد. با این حال ما سهم خود را برای مدیریت مسئولانه این تنش‌ها، جلوگیری از درگیری و همچنین پیگیری صلح و رفاه انجام خواهیم داد.» 

رد شایعه ناتوی آسیایی

این اظهارات فرمانده ارشد آمریکایی با واکنش ژانگ ژنژونگ، معاون رئیس ستاد مشترک کمیسیون نظامی چین رو به رو شد. او ضمن محکوم کردن اظهارات آستین گفت: «تهمت‌های بی‌اساس زیادی علیه چین مطرح شد؛ ما نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را با این اتهامات نادرست ابراز می‌داریم.» 

آستین تاکید کرد که بخش عمده ملاقات او با همتای چینی‌اش بر مسئله تایوان متمرکز بوده است. او در این رابطه می‌گوید: «حفظ صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان، نه فقط بخشی از منافع ایالات متحده، که یک اولویت و نگرانی بین‌المللی به شمار می‌رود.»

او همچنین به شایعات در خصوص احتمال تشکیل ناتوی آسیایی هم واکنش نشان داد و تاکید کرد که آمریکا برنامه‌ای برای این منظور ندارد. او با اشاره به اینکه ایالات متحده حضور خود در آسیا را حفظ خواهد کرد، تاکید کرد که در عین حال واشنگتن «نیاز به جلوگیری از درگیری» در آسیا را درک کرده است. وزیر دفاع آمریکا در ادامه افزود: «ما به دنبال رویارویی یا درگیری نظامی نیستیم همچنین به دنبال یک جنگ سرد جدید، ناتوی آسیایی یا منطقه‌ای که کشورها را به بلوک‌های متخاصم بدل کند نیز نخواهیم بود.» 

آستین همچنین به حمله روسیه به اوکراین اشاره کرد و گفت که این مسئله در سه ماه اخیر برای واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی اولویت داشته است. او در این خصوص افزود: «تهاجم روسیه به اوکراین زمانی اتفاق می‌افتد که سرکوبگران، قوانینی را که از همه ما محافظت می‌کند، پایمال می‌کنند. این پیش نمایشی از دنیای احتمالی هرج و مرج و آشفتگی است که هیچ یک از ما دوست نداریم در آن زندگی کنیم.» موضوع اوکراین از آن جهت حائز اهمیت است که مقام‌های آمریکایی در ماه‌های اخیر به شدت چین را تحت فشار قرار داده‌اند تا به نظام جهانی تحریم‌ها علیه روسیه بپیوندد.  مقامات آمریکایی گفته‌اند که اگرچه در مورد حمایت طولانی مدت چین از روسیه به طور کلی محتاط هستند، اما حمایت نظامی و اقتصادی که آنها نگران آن بودند، حداقل در حال حاضر محقق نشده است.